Annonce
Digeposten

Afskedigede hele personalet: Nu strømmer gæsterne atter til Hohenwarte

Andreas Paulsen fra Hohenwarte glæder sig over, at stedet lige nu bliver væltet af gæster efter tunge skyer for bare et par uger siden. Foto: Michael Ehrhorn
I år skal rigtig mange holde ferie i Danmark, og hos Hohenwarte i Højer kan man i allerhøjeste grad mærke, at bondegårdsferie lokker.

Højer: Det har ikke været nogen let opgave at drive turisterhverv i 2020. Udsigterne for sommerferien har for bare få uger siden været særdeles dystre, og mange steder har der været konsekvenser ovenpå corona-nedlukningen.

Et af de steder, der så ud til at blive hårdt ramt, var Hohenwarte i Højer, der hver sommer har succes med bondegårdsferie.

Usikkerheden omkring at samles og drage på tværs af landet gjorde, at Hohenwarte måtte reagere.

Annonce

- Vi havde faktisk regnet med, at sæsonen var slut. Det var meget frustrerende. Det var selvfølgelig rart at have fri i et par uger, men vi var faktisk nødt til at fyre hele personalet. Så har vi så ansat igen lidt hen ad vejen, fortæller Hohenwarte-direktøren, Andreas Paulsen.

Nyt håb

Bedst som det så værst ud i Højer, begyndte samfundet stille og roligt at åbne op igen.


Vi har stort set ikke noget ledigt tilbage. Vi skal næsten spille tetris med vores værelser, hvor vi rykker rundt på tingene, for at alt går op.

Andreas Paulsen, Hohenwarte


Ferie er nu igen en mulighed - for de fleste dog her i Danmark - og den melding har vendt det hele på hovedet hos Hohenwarte.

- Pludselig væltede det bare ind. Da det blev meldt ud med ferie i Danmark, kunne vi straks se det i vores bookingsystem, hvor vi lige havde skiftet fra at stå med en blok til et online system. Det var meget godt, for 80 procent af vores bookinger er nu online, siger Andreas Paulsen.

På bondegårdsferie tager Hohenwarte imod alt lige fra storbyfamilier til enlige med børn, lokale børnefamilier og ældre ægtepar.

- Vi har stort set ikke noget ledigt tilbage. Vi skal næsten spille tetris med vores værelser, hvor vi rykker rundt på tingene, for at alt går op, griner direktøren.

Annonce

Nye muligheder

Selvom starten på 2020 har været en alvorlig prøve i Højer, skal man ikke kigge langt for at få øje på optimismen hos Andreas Paulsen.

- I forhold til situationen, så ligner det en god sæson. I de kommende måneder skal vi vinde det tabte, fortæller han.

En del lokale besøger hver dag Hohenwarte til en gang frokost, og nu kan stedet også tilbyde øl med en helt ny alkoholbevilling. Foto: Michael Ehrhorn

Og så er det jo godt med et ekstra trækplaster.

- Pausen har givet os tid til at søge alkoholbevilling. Den har vi fået nu, så nu kan man også få en øl herude, slutter Andreas Paulsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce