Annonce
Digeposten

Arrilds nye børnehus

Afdelingsleder Tina Lange var både stolt og rørt over at kunne indvie den nye bygning. Foto: Karin Lorenzen

Fredag var forældre, bedsteforældre, håndværkere, frivillige og alle andre inviteret til indvielse af et nyt børnehus i Arrild - Privatskolen har købt byens multihus, fordi flere vælger institutionen til.

Annonce

Arrild: En fordobling af småbørnsgruppen og 4 ekstra børnehavebørn har betydet at Arrild Privatskole og Børnehus var kommet i pladsproblemer. Derfor købte de 1. januar i år de frivilliges multihus og siden er de to bygninger blevet forbundet med en rummelig garderobe, så børnehaven nu er blevet næsten dobbelt så stor og dermed har plads til de mange nye børn og bedre plads til at tumle sig.

- Nu har vi i hvert fald plads til dem der vil være her, sagde afdelingsleder Tina Lange om de nye forhold og hun takkede især bestyrelsen bag multihuset for deres gode samarbejde.

De frivillige foreninger i Arrild kan stadig benytte multihuset, men primærfunktionen er nu at danne ramme om et stort legerum for institutionens i alt 37 børn.

Børnetallet i distriktet er uændret

Den store søgning til Arrild Privatskole og Børnehuset skyldes ikke et øget børnetal i distriktet, fortæller Helle Vibeke Hansen fra kommunens børn og skoleforvaltning.

Ifølge afdelingsleder Tina Lange skyldes det stigende børnetal et aktivt tilvalg blandt forældre.

Flere af institutionens børn kommer fra Tønder kommunes nordvestlige del og der er også børn fra Arnum i Haderslev Kommune.

Det var fredag eftermiddag, sidst på ugen og mange børn nød at hænge på forældrenes arm, mens der blev lyttet til festtalerne. Foto: Karin Lorenzen
Annonce

Ros fra borgmesteren

Borgmester Henrik Frandsen var kommet til Arrild fredag eftermiddag, for at foretage den officielle indvielse med snoreklip og tale.

- tillykke med jer selv og med det i kan, lød det fra Borgmesteren. Han roste byens handlekraftige frivillige, der står bag både privatskole, støtteforening, multihus og nu er det hele flot bundet sammen, takket være godt samarbejde og stærke fællesskaber, roste borgmesteren.

- I Tønder kommunen ønsker vi det gode liv og her i Arrild tilbyder i virkelig rammerne til et godt liv, sagde Henrik Frandsen, før han klippede den røde snor, der i dagens anledning blev holdt af to små piger, så snoreklippet foregik i børnehøjde.

Der var aftalt snoreklip i Børnehøjde, efter at borgmester Henrik Frandsen havde holdt den officielle indvielsestale. Foto:Karin Lorenzen
De lidt større børn fandt på nye lege, mens de voksne holdt taler og takkede hinanden. Foto: Karin Lorenzen
Borgmester Henrik Frandsen lykønskede Arrild med tilbygningen og med dem selv og deres stærke fællesskab. Foto: Karin Lorenzen
Alle gode indvielser afsluttes naturligvis med en grillpølse og en øl eller vand til gæsterne. Foto: Karin Lorenzen
Solen skinnede og børnene nød at være ude, men når vejret ikke er med, er der nu næsten dobbelt så mange kvadratmeter til Rådighed til småbørn og børnehavebørn i Arrild Privatskole og Børnehuset. Foto: Karin Lorenzen
Børnene nød det sommerlige vejr og de var meget opmærksomme på at det var en særlig dag. Foto: Karin Lorenzen
Fri leg på legepladsen ved Arrild Privatskole og Børnehuset. Foto: Karin Lorenzen
Der var mange forældre og bedsteforældre der havde valgt at fejre indvielsen, sammen med børn og institutionens ledelse. Foto: Karin Lorenzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce