Annonce
Digeposten

Balder skulle lære sin plads at kende

Balder er af racen löwchen. Den lille, langhåret hund havde masser af energi, da den skulle lære at sætte sig, når ejer Lykke Christensen sagde: sit. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Skærbæk: - Balder, plads. Nej, ikke derhen, siger Lykke Christensen i en munter tone, mens den langhåret hund løber rundt om sin ejer, så hundesnoren tvinger hende til at lave noget, der ligner dansetrin.

- Det kommer forhåbentlig til at give pote på et tidspunkt, griner hun.

Lykke Christensen var søndag i sidste uge sammen med hunden Balder taget til hundetræning i klubben DCH Skærbæk. Her er der træning for hvalpe, fra de er otte uger gamle. Når grundtræningen, som blandt andet består af kontaktøvelser mellem hund og ejer, er på plads, rykker hundene op til unghunde-træning. Det er her, otte måneder gamle Balder går.

Med til træning var også andre både små og store hunde og selvfølgelig deres ejere - det er lige så meget dem, der skal lære noget, påpegede Christel Gassner Poulsen, der er instruktør i DCH Skærbæk.

Til dagens træning skulle hundene lære at sætte sig, når de fik besked på det.

- Vi skal have hundene til at sætte sig helt tæt på jeres ben. Det er ikke bare sådan lige til, sagde Jesper Christensen, der stod for træningen.

Hunde og ejere blev linet op ved siden af hinanden. Derefter skulle de tage tre skridt frem, og så sige: Sit.

For nogle hunde var det lidt svære end for andre. Balder var mere interesseret i alle duftene rundt på græsplænen. Men som ejermanden sagde, så lærer han det nok en dag.

Unghundene skulle søndag formiddag lære at sætte sig, når de fik besked på det. Det foregik ved, at de blev linet op sammen med deres ejere og fik godbidder, når de lystrede. Foto: Claus Thorsted
Når man anskaffer sig en hund, er det først og fremmest vigtigt at være bevidst om, hvilken race man ønsker sig, og hvordan denne race er sindsmæssigt. Christel Gassner Poulsen, der er instruktør i klubben DCH Skærbæk fortæller, at man skal gøre sig tanker om, det er en familiehund, man ønsker, en hund der kræver meget motion, eller en hund der skal bruges til for eksempel udstilling. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce