Annonce
Digeposten

Beboerne på Lindevang er igen godt kørende

92-årige Hans Andersen var sammen med Den Glade Cykelsmed, Rolf Wolfsen, de første, der tog den reparerede cykel i brug. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En defekt specielcykel er nu repareret ved hjælp af opbakning fra Den Glade Cykelsmed i Løgumkloster. Nu kan beboerne på Lindevang igen få vind i håret.
Annonce

Løgumkloster: - Pas på. Vi kører dig ned!

92-årige Hans Andersen var den første beboer fra Lindevang, der fik lov til at stige på plejecenterets specialbyggede cykel, efter at den har været gemt væk et halvt års tid på grund af defekter.

Og det var tydeligvis en stor fornøjelse for Hans Andersen, der kvitterede med glade smil, høje tilråb og en vedholdende vinken, da han og Den Glade Cykelsmed, Rolf Wolfsen, kørte afsted på testturen. Det er netop Rolf Wolfsens fortjeneste, at beboerne nu igen får mulighed for at cykle rundt.

- Jeg blev spurgt, om jeg ikke lige ville kigge på cyklen og se, hvad der var galt. Vi troede kun, det var håndtaget, der var i stykker, men det viste sig, at også styreboksen var defekt, og det var en lidt større reparation, forklarer Rolf Wolfsen.

Social- og sundhedshjælper, Malene Schikowski, glæder sig over, at det nu igen er muligt at få en cykeltur og en lille snak på tomandshånd med beboerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Lokal indsamling

Personalet på Plejecenter Lindevang gør sig altid umage for, at de midler, der er til rådighed, bliver brugt mest fornuftigt og til glæde for flest mulige beboere.

- Vi havde jo nok fundet pengene, og vores Vennekreds havde også tilkendegivet, at de måske ville træde hjælpende til. Men det blev slet ikke nødvendigt, fortæller social- og sundhedshjælper, Malene Schikowski.

Rolf Wolfsen gik nemlig på egen hånd i gang med en indsamling på Facebook.

- Det var utrolig stor opbakning, og vi fik næsten alle pengene til reparationen ind i løbet ag en uge, konstaterer han.

Personalet er glad for, at opbakningen fra lokalsamfundet er så stor.

- Det betyder så meget, og alle, der har støttet, skal have en stor tak. Det er så gode stunder, vi har med beboerne, når vi har dem med på cyklen. Det er vigtigt, at vi giver os tid til - og har mulighed for - en snak på tomandshånd, supplerer aktivitetsmedarbejder, Rosmarie Bønneland.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce