Annonce
Digeposten

Besøg har vakt glæde på de lokale plejecentre

For at de ældre igen kan få besøg på plejecentrene, skal retningslinjer overholdes. En af dem er, at de pårørende skal sidde udenfor, og der skal holdes afstand til de ældre. Derfor er det for eksempel kun personalet på pleje- og omsorgsafdelingen Birkely i Bedsted, der må komme i berøringe med de ældre, når de skal hjælpes. Her er det teamleder på Birkely, Tina Duus, der hjælper Anne Brandt med at komme ud til datteren, Dorthe Schmidt, da hun fik besøg tidligere på ugen. Foto: Jacob Schultz
Rundt omkring på Tønder Kommunes plejecentre har det vakt glæde hos de ældre, at de nu får besøg. Enkelte har haft svært ved at følge retningslinjerne.
Annonce

Tønder: De ældre på kommunens plejecentre har nu i en periode kunnet få besøg af pårørende, og mandag hørte fagchef Aase Koch fra samtlige plejecentre - de fortalte om deres oplevelser.

- Det er overordnet set gået rigtig fint. Der har været en del besøg, fortæller Aase Koch.

Et plejecenter satte tal på besøgene - her havde der været gennemført 46 af slagsen.

Plejecentrene åbnede for besøg, efter man på et kommunalbestyrelsesmøde i slutningen af april blev enige om, at det var forsvarligt, hvis myndighedernes retningslinjer blev fulgt.

- De har selvfølgelig brugt de retningslinjer, som politikerne fastlagde den 30. april, men det er jo klart, at de har nogle forskellige faciliteter og muligheder, og dem har de så selvfølgelig taget højde for, fortæller Aase Koch.

- Nogle har en overdækket terrasse, som de har kunnet bruge. Andre har en pavillon, nogle har haft et telt, nogle har brugt beboernes egen terrasse. Så det er vidt forskelligt, forklarer fagchefen for pleje og omsorg.

Der har været stor, stor glæde ved at se de pårørende igen.

Aase Koch, fagchef pleje og omsorg

Annonce

Udfordringer

Besøgene er - meget naturligt - blevet vel modtaget.

- Der har været stor, stor glæde ved at se de pårørende igen, fortæller Aase Koch.

- Det har også gjort indtryk på personalet at se det, fortæller hun.

På plejecentrene har de fleste pårørende overholdt de retningslinjer, de er blevet oplyst om, fortæller Aase Koch.

- Men du ved jo, mennesker - der vil altid være nogle, der har lidt svært ved det. Og det er både i forhold til afstanden, men det er også i forhold til at forstå, at der kun skulle komme en besøgende ad gangen. Så det er egentlig de to ting, hvor der har været oplevet lidt udfordringer, men det er et fåtal ud af alle dem, der har været på besøg i den periode, siger Aase Koch.

- Der er nogle af beboerne, der har haft svært ved at forstå restriktionerne også - når man ser sine pårørende, kan det være svært at forstå, at man ikke må sidde og holde i hånden og give en krammer - specielt hvis man så også er lidt dement, fortæller Aase Koch.

Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce