Løgumkloster: Et arbejde er i øjeblikket i gang i Løgumkloster - et arbejde, der skal gøre byen til et bedre sted at bo og styrke handelslivet.
Byen er i gang med et såkaldt BID-projekt, og inden corona-nedlukningen kom man rigtig godt i gang, fortæller tovholder Britta Larsen.
- Vi har jo faktisk tre virkelig aktive grupper, som er i gang, fortæller hun.
Der er nedsat et trafikudvalg, et bænke og blomster-udvalg og et legepladsudvalg, og der er allerede fysiske eksempler på deres arbejde.
Der er af bænke og blomster-udvalget lavet og opstillet flere trellebænke i byen.
- Vi har for få bænke. Vi har for få steder, folk kan sætte sig ned, fortæller Britta Larsen.
- Den gruppe har så også været med til at lave et idéoplæg til en blomstrende by. Så i oktober satte vi 55.000 løg i byen, fortæller tovholderen.
Britta Larsen, BID-tovholderVi har for få bænke. Vi har for få steder, folk kan sætte sig ned.
Pengene til de mange tusind blomsterløg blev søgt hos lokalrådet, som var klar med den økonomiske hjælp.
- Hvis der er blomster og miljø, det kan folk godt lide. Så er det rart at være her, vurderer Britta Larsen.
BIDs betydning
BID betyder Business Improvement Districts.
BID er en samarbejdsmodel, der har til formål at styrke byliv og handelsliv.
Deltagerne i BID-møder er folk, der har interesse i området, og de løfter i flok og bidrager med netværk, viden og tid.
Legepladsudvalget har været i gang med at producere skilte, der viser mod byens legeplads, mens trafikudvalget har set på byens udfordringer med trafikken.
Løgumklosters BID-arbejde stopper ikke ved de tre udvalgs arbejde. Således vil de aktive gerne rundt og besøge byens institutioner, distriktsskolen, højskolen, refugiet og Klosterhallen.
Man vil gerne involvere byen og skabe sammenhold.
- Det er jo det, der er sindsygt vigtigt med vores bystørrelse - at vi har et sammenhold, og vi arbejder sammen på tværs. Og det er vi faktisk blevet rigtig gode til, synes jeg, fortæller Britta Larsen.
- Nu er vi i gang stadigvæk med udsmykning af byen, og vi håber faktisk også, vi skal lave noget for de unge. Det er egentlig det, der er vores drøm. Og hvis vi så kunne få lidt gang i spis-sammen-på tværs, det kunne også være rigtig godt, fortæller tovholderen, der på den måde lægger op til, at BID-arbejdet skyder nye knopper, når corona-nedlukningen engang får en ende.