Annonce
Digeposten

Borgerforening realiserer Møllevangens ønske: Nu kan petanquebaner blive en realitet

Skål. Og tak for bidraget. Det var leder af friplejehjemmet Ruth Nørgaard, der gav en lille én til formand Anne Egsgaard og de to foreningsfolk, Harry Petersen og Benny Lindahl. Foto: Martin Franciere
Agerskov Borgerforening har tæret på pengebeholdningen for at give penge til friplejehjemmet Møllevangen. Pengene skal gå til to petanque-baner, der bliver åbne for offentligheden.

TØNDER: Agerskov Borgerforening havde gravet dybt i lommerne, da de torsdag formiddag troppede op ved Agerskov Friplejehjem Møllevangen. Med sig i lommerne havde de to repræsentanter fra foreningen, Harry Petersen og Benny Lindahl, en mindre formue, nemlig 10.000 kroner.

Pengene fra foreningen er samlet ind i løbet af sidste år og kommer fra forskellige aktiviteter som udlejning af flag og kontingenter. Men det sidste har ikke været så indbringende, som det tidligere var tilfældet. For corona-situationen bevirkede, at folk fik smidt et girokort i postkassen i stedet for, at der blev banket på døren, og folk fik overrakt girokortet personligt.

- Det giver meget mindre, end når man ringer på døren, erkender borgerforeningens formand, Harry Petersen.

Annonce

Livshaven folder sig ud

Men altså, det var alligevel lykkedes for borgerforeningen at få samlet lidt penge sammen. Og de bekommer formanden for friplejehjemmet, Anne Egsgaard, vel. Faktisk falder de på et tørt sted, for friplejehjemmets have og omgivelser undergår for tiden store forandringer, der fremover skal hænge bedre sammen under navnet "Livshaven".

En lille sø, der længe har ligget hengemt i det ene hjørne af den store grund, er nu kommet til syne efter en række høje træer er fældet, og i efteråret indviede man på stedet en flot pavillon. Om kort tid går entreprenør Kjelkvist i gang med at lave en hængende terrasse ud over søen. Terrassen bliver udført i jern, mahognitræ og sten.

Møllevangens pedel, Ole Schmidt, peger i retningen, hvor petanquebanerne snart skal anlægges. Til venstre i billedet ses næstformand og formand for Agerskov Borgerforening. Foto: Martin Franciere

Nu har man så fået 10.000 kroner til to petanquebaner.

- Vi glæder os meget til, at både beboere og byens borgere kan få et sted at spille petanque. Og da pengene er samlet ind blandt byens borgere, skal de naturligvis også have adgang. Tak for støtten, sagde Anne Egsgaard og understregede, at det er rart at byens foreningsliv kan støtte hinanden:

- Det er fantastisk og viser, at vi kan løfte i flok.

Annonce

Bød på snaps

Det er Møllevangens pendel og tidligere anlægsgartner, Ole Schmidt, der skal stå for arbejdet med at anlægge de to petanquebaner. Han har travlt for tiden, så han tør ikke sætte dato på, hvornår banerne er klar til indvielse.


Vi glæder os meget til, at både beboere og byens borgere kan få et sted at spille petanque.

Anne Egsgaard, formand for Agerskov Friplejehjem Møllevangen


- Det bliver nok i løbet af foråret. Men først skal arbejdet med den hængende terrasse i gang. Det sker lige efter påske, fortæller han.

En glad plejehjemsleder, Ruth Nørgaard, og en glad formand for Agerskov Borgerforening, Harry Petersen. Foto: Martin Franciere

Leder af friplejehjemmet, Ruth Nørgaard, var naturligvis også glad for pengegaven. Og hun stod klar med et par liflige dråber i form af en valnøddesnaps til giverne. Og til dem, der måtte være bekymret for, at udgifterne til snapsen underminerer hele fundamentet og økonomien omkring Livshaven kommer her et par beroligende ord.

- Snapsen er sponsoreret, lyder det fra Ruth Nørgaard.

Annonce

Sponsér en bænk

Hvis man nu går og tænker, at man da gerne vil bidrage økonomisk til Livshaven, kommer her en mulighed. For på onsdagens møde i plejehjemsbestyrelsen besluttede man at åbne for muligheden for, at private og firmaer kan sponsorere en bænk. Dem skal der være 18 af i haven.

- De koster 4700 kroner stykket, oplyser Anne Egsgaard.

Interesserede sponsorer kan henvende sig telefonisk på friplejehjemmets kontor og få yderligere information.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Tre tips til den giftfri have

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Digeposten

Diamantbryllup

Digeposten

Kære læser: To bliver til én

Annonce