Annonce
Digeposten

Borgerne kan få indflydelse på opgradering af central plads

Ved fredsegen i Markedsgade har der tidligere været P-plads, men nu skal stedet forskønnes. Foto: Google Street View
Der sker mange spændende ting i Løgumkloster i disse år, og nu er håbet, at der også snart skal ske noget med pladsen med fredsegen i Markedsgade.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Byen skal løftes - både for borgernes og for turisternes skyld. Det har længe været holdningen i Løgumkloster, hvor der i denne tid er gang i flere spændende projekter.

Nu er endnu et stort projekt så i støbeskeen. Der skal nemlig gerne ske ting og sager i Markedsgade på den plads, hvor den flotte fredseg stolt står og vogter.

Det fortæller Leif Hansen, der er formand for lokalrådet i Løgumkloster.

- Lige nu står den som en tom plads. Tidligere har der været p-pladser, men det kommer der ikke igen, så nu vil vi gerne gøre noget for at forskønne pladsen, siger Leif Hansen.

Annonce

Borgerne med

Hvad der skal ske med den centrale plads i Løgumkloster er ikke noget, der alene bliver en kommunal beslutning eller noget, lokalforeningen skal afgøre.


Det er vigtigt for os, at borgerne får indflydelse, da det jo er dem, der skal gå og kigge på pladsen til daglig.

Leif Hansen, Løgumkloster lokalråd


Man vil nemlig meget gerne have borgerne med ind over, og af samme grund er der inviteret til borgermøde den 15. september. Her bliver det muligt at komme med forslag og få input fra flere aktører i byen.

- Det er vigtigt for os, at borgerne får indflydelse, da det jo er dem, der skal gå og kigge på pladsen til daglig. De skal gerne synes, at det er et flot sted at se på, melder Leif Hansen.

Formanden for lokalrådet glæder sig til, at man efter borgermødet den 15. september kan blive endnu mere konkrete.

- Forhåbentlig kommer der en masse forslag ind. Når vi så har dem, så kigger vi tingene igennem, og så bliver næste skridt, at vi begynder at arbejde med tegninger til pladsen sammen med en arkitekt, lyder det.

Annonce

Aktiv by

Generelt har formand Leif Hansen meget stor tillid til borgernes engagement i Løgumkloster. De er nemlig allerede ganske aktive.

Blandt andet er der succes med månedlige BID-møder, hvor borgerne i fællesskab med lokale aktører og professionelle udefra arbejder med, hvordan man kan optimere byen bedst muligt.

- Det er dejligt, at der er kommet så meget gang i det. Borgerne vil byen, og de kommer med masser af input. Der bliver virkelig taget ejerskab, fortæller Leif Hansen.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce