Annonce
Digeposten

Bosse havde travlt: Lille dreng født på redningsbåd

Lara Müller-Maron med den nyfødte søn Bosse og ægtefællen Teunis Maron blev forenet i havnen på List efter fødslen på vej mod Havneby.  Foto: DGzR / privat 

I påsken blev en lille dreng født om bord på redningsbåden "Pidder Lüng" i farvandet mellem List og Havneby.

HAVNEBY: Den nat vil moderen og mandskabet aldrig glemme.

Natten til påskesøndag blev lille Bosse født om bord på redningsbåden "Pidder Lüng" i farvandet mellem List og Havneby.

Fødslen kom uventet, og forløb meget hurtigere end forventet, men alt gik godt.

Annonce

Det tyske redningsvæsen - Deutsche Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) - fortæller om den usædvanlige, men lykkelige begivenhed, på selskabets hjemmeside.

- Vi er superlykkelige, og vi har det alle godt, fortæller den unge moder, Lara Müller-Maron, om fødslen om bord påskesøndag klokken 4.02.

Forhistorien startede nogle timer tidligere på natten, da redningsbådens mandskab blev vækket og kaldt ned til havnen i List. På Sild er der ikke længere noget hospital, men et mindre korps og jordemødre. Det anbefales, at gravide senest to uger før forventet fødsel forlader og opholder sig på fastlandet. Så langt henne var 25-årige Lara Müller-Maron ikke. Men da veerne satte ind om natten, og det ikke var muligt at indsætte en helikopter, blev det besluttet, at hun sammen med en jordemor skulle sejles til Havneby. Her ville en tysk ambulance stå klar, og køre hende videre til fødeafdelingen på sygehuset i Flensborg. Men det ville lille Bosse, som den nyfødte dreng siden blev navngivet, åbenbart ikke være med til.

Få minutter før han, moderen og jordemoderen nåede til Havneby kom han til verden.

- Alt forløb vel. Der var en dejlig, rolig stemning om bord, fortæller jordemoderen Cornelia von Böhlen til redningsvæsnet hjemmeside.

Redningsbåden Pidder Lümng fra det tyske redningskorps Deutschen Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) har hjemhavn i List på Sild. Redningsfolkene Christopher Kölln, Holger Speck und Gerhard Reinfeld (fra venstre mod højre) glæder sig over den vellykkede fødsel om bord på deres skib, og at både mor og søn har det godt. Foto: DGzRS

Faktisk forløb fødslen så fint, at den ventede ambulance på havnekajen på Rømø blev sendt hjem igen. Bosse og hans mor blev sejlet tilbage og hjem til Sild, hvor faderen, Teunis Maron stod for at tage mod hustruen og den nyfødte søn. Han får ifølge redningsvæsnets oplysninger helt officielt status af at være født i dansk farvand og dermed Tønder Kommune.


Vi er super-lykkelige, og vi har det alle godt.

Lara Müller-Maron, nybagt mor, Sild


Det hører med til historien, at de tyske redningsbåde er udstyret med en mindre klinik, der er forberedt på alle slags indgreb. Men fødsler altså mere undtagelsen end reglen. Således er det næsten ti år siden, det skete sidst. Det var også i vadehavs-området på en sejlads fra øen Amrum til fastlandet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce