Annonce
Digeposten

Byfesten i Agerskov rykker hjem i haverne: Folk har efterspurgt det

Byfesten i Agerskov har stolte traditioner, og nu kan man få en del af stemningen med hjem, selvom der ikke kommer til at være de festligheder rundt omkring i byen, der plejer. Arkivfoto
Uge 32 bliver slet ikke, som den plejer i Agerskov her i 2020, men festlighederne fra Agerskov Byfest genoplives nu - på en måde.
Annonce

Agerskov: Uge 32 skulle have summet af liv og festglade mennesker i Agerskov, når byfesten skulle sætte det hele på den anden ende, men sådan bliver det ikke i år.

Som så meget andet blev Agerskov Byfest aflyst, men som næsten lige så mange andre arrangementer genopstår man nu. I hvert fald på en måde.

Festen rykkes nemlig hjem i folks egne haver, og hertil kan man blandt andet købe lokale grillpakker og pynt til haven.

- Der var flere fra byen, der ringede og spurgte, om ikke vi også skulle holde sådan noget. Da der var flere, der havde kontaktet os med opfordringer, besluttede vi, at det kunne vi godt prøve, siger Anja Gram, der er formand for Agerskov Byfest.

Annonce

Fantastisk samarbejde

Helt konkret kommer konceptet til at foregå således, at forskellige madsteder i Agerskov vil sælge grillpakker, som man kan købe hjem.


Selv friplejehjemmet har spurgt os, om ikke vi kan sende ølvognen en tur forbi plejehjemmet.

Anja Gram, formand Agerskov Byfest


Den 7. august vil der så være et arrangement ved SPAR, hvor man kan købe festpakker med balloner og andet pynt, mens man kan hygge sig med ringriderpølser og øl.

Fra byfesten er Anja Gram stolt over, at byen er gået sammen på den måde.

- Jeg synes, at det er helt fantastisk, at man kan samarbejde på den måde, understreger hun.

Om lørdagen i uge 32 vil man så pynte en trailer og montere fadølsanlæg og et godt musikanlæg herpå.

Noget som Anja Gram forventer vil falde i god jord.

- Indtil videre har vi i hvert fald kun fået positive reaktioner på det. Selv friplejehjemmet har spurgt os, om ikke vi kan sende ølvognen en tur forbi plejehjemmet, smiler hun.

Annonce

Ikke det samme

Selvom Agerskov nok skal være klædt på til fest i uge 32, er det ikke nogen hemmelighed, at tingene bliver noget anderledes i år.

- Det er slet ikke det samme. Vi ville rigtig gerne kunne have holdt en stor fest med god opbakning, men nu må vi bare prøve noget andet. Så er vi rigtig klar næste år, melder Anja Gram.

Gadeløb aflyst

Mens byfesten rykker hjem i haverne, har det ikke været muligt for arrangørene at gennemføre Agerskov Cykel Klubs traditionsrige gadeløb i forbindelse med festlighederne.

Her tiltrak man sidste år 96 motionsryttere fra både Danmark og Tyskland.

Håbet har til det sidste været, at man kunne lave en version af årets gadeløb, men i takt med udviklingen må man nu droppe de planer.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Annonce