Annonce
Digeposten

Citychef: Kritik af de opstillede bænke og skilte er uberettiget

Stephan Scheelke forklarer efter en del kritik af de opstillede bænke i gågaden og skilte rundt i Tønder by, hvorfor det er lavet, som det er. Arkivfoto: Martin Franciere
Efter en del kritik af de opstillede bænke i bymidten og skilte, der skal lede kunder ned mod gågaden og handelslivet, forklarer citychefen i Tønder Kommune, Stephan Scheelke nu, hvorfor bænkene og skiltene ser ud, som de gør.
Annonce

Tønder: Går du en tur ned ad gågaden i Tønder by, kan du ikke undgå at se de store betonklodser med træplader i forskellige farver, som er bygget for, at kunder og borgere i byen kan tage sig et hvil efter en shoppetur. Bevæger man sig lidt længere ud fra bymidten, spotter man rundt om i byen skilte, der skal lede selvsamme kunder og borgere ned mod bymidten og handelslivet.

Idéen med de opstillede bænke og skilte opstod på et BID-møde, og tanken er, at de skal gøre Tønder by mere attraktiv og hyggelig og guide folk ned i byen.

Men siden de kom op i løbet af foråret, er der kommet en del kritik af både bænke og skilte. En kritik, der blandt andet går på, at det ikke pynter i bybilledet. Den kritik svarer citychefen i Tønder Kommune, Stephan Scheelke, nu på.

Bænkene og skiltene er nemlig ifølge citychefen i første omgang tænkt som en test for at se, om det er noget, som vil komme kunder og borgere til gavn.

- Vi kunne godt have bygget nogle Wegner-inspirerede bænke, som havde kostet en formue, men hvis vi finder ud af, at de ikke har nogen effekt, kan vi jo bare pille dem ned igen, siger han.

BID-møder

BID betyder Business Improvement Districts.

BID er en samarbejdsmodel, der skal styrke byliv og handelsliv.

Deltagerne i BID-møder er de folk, der har interesse i området, og alle løfter i flok og bidrager med netværk, viden og tid.

Annonce

Forsøgsordning

Citychefen forklarer samtidig, at man på BID-møderne heller ikke er tilfredse med udseendet af bænkene og skiltene, men han understreger, at det stadig er en forsøgsordning.

- Vi må teste nogle ting af og se, om de virker. Vi synes ikke, at testperioden har været lang nok. Men når vi finder ud af, om det har en effekt, så skal vi igen mødes og lave nogle designs af bænke og skilte, siger Stephan Scheelke.

Han opfordrer samtidig alle til at deltage i BID-møderne, så man kan komme med idéer til nye tiltag i byen og samtidig komme med den kritik, som man må sidde med.

Næste BID-møde er den 6. maj, som er for inviterede deltagere, da man har været nødt til at begrænse antallet, fordi mødet vil foregå online.

Derefter vil datoen for et nyt møde blive meldt ud, hvor alle kan deltage.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce