Annonce
Digeposten

Danmarks bedste ishus: Kan Fru Dax forsvare titlen?

Maria Degn Clausen er ejer af Cafe Fru Dax på Rømø, der for andet år i træk kan modtage massiv hæder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Sidste år blev Café Fru Dax på Rømø kåret til Danmarks bedste ishus, og igen i år er man med helt fremme i jagten på den fine titel. Flere ishuse i kommunen er med.

Lakolk: På vejrfronten var sommeren sidste år en noget blandet omgang, men på Rømø må Café Fru Dax alligevel have følt, at solen skinnede lige lidt ekstra.

Ishuset løb nemlig med fornem hæder, da hjemmesiden "Opdag Danmark" kårede Fru Dax til Danmarks bedste ishus efter en afstemning blandt sine brugere.

En flot bedrift som ikke bare er af kosmetisk betydning.

Annonce

- Vi har kunne bruge det i forhold til at lave reklame og på vores hjemmeside. Der er mange af vores gæster, der snakker om det, og de vil gerne følge med. Det har virkelig givet os god omtale, og fremadrettet er det også noget, der vækker opsigt. Titlen gør dog også, at folk kommer med nogle højere forventninger, siger Maria Degn Clausen, ejer af Café Fru Dax.

Ikke bare givet

Selvom det blev til en samlet sejr i 2019, kom årets nominering noget bag på Café Fru Dax. Faktisk fik Maria Degn Clausen det at vide, da der pludselig skulle laves et TV-indslag fra ishuset.


Man må ikke bare tænke, at det går nok det hele. Sådan må vi ikke tænke, for så går det galt.

Maria Degn Clausen, ejer Café Fru Dax


Overraskelsen over nomineringen skyldes ifølge Maria Degn Clausen, at man langt fra kan tage succesen for givet.

- Man må ikke bare tænke, at det går nok det hele, for så går det galt. Man skal hele tiden holde standarden. Det er fedt med hæder, men det kræver hårdt arbejde. Det betyder dog alt, når folk nævner vores titel, selvom de kommer langvejs fra, understreger hun.

Fru Dax har fået en flot start på afstemningen med mere end 1.000 stemmer på få dage, men på Lakolk tør man ikke drømme om sejren endnu.

- Jeg tør slet ikke at tænke på det. Det vil være fuldstændig vanvittigt, siger Maria Degn Clausen.

Annonce

Forbedrer sig

Succesen er stor hos Maria Degn Clausen og Fru Dax.

Det betyder dog ikke, at man ikke hele tiden sigter efter at blive bedre, og også i år har man valgt at steppe op.

- Vi har udvidet vores is-sortiment. Vi har nu over 52 varianter, og så laver vi også andet end is. Det er dog is og softice, vi slår os mest op på, fortæller Maria Degn Clausen.

Lokale ishuse

Afstemningen om Danmarks bedste ishus løbet frem til den 7. juli.

Nominerede fra JydskeVestkystens område-dækning i Syd- og Sønderjylland er:

Iskonditoriet, Sønderborg, Fru Dax, Rømø, Lillis Is, Kolding, Café Midtpunkt, Rømø, Is'N'kram, Højer, Isvaflen, Ribe, Temper Chokolade, Ribe, Henne Ice & Yogurt, Henne, Slotsisen, Kolding, Ishuset, Henne Strand, Mountain Ice Cream, Padborg og Nygård Ismejeri & Gårdbutik, Grindsted.

Man kan stemme på sin favorit på hjemmesiden opdagdanmark.dk.

De nominerede ishuse er indstillet af brugerne selv, og alle ishuse, der får mere end 250 stemmer, kommer med på et danmarkskort over landets bedste ishuse.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Digeposten

Kære læser: To bliver til én

Annonce