Annonce
Digeposten

Danmarksmester fra Skærbæk

15 årige Victor Slany Hansen fra Skærbæk vandt forrige weekend DM i Freestyle.

Den kun 15-årige Victor elsker at jonglere med en fodbold, og har netop vundet Danmarks mesterskabet i Freestyle i rookie-rækken.

Annonce

SKÆRBÆK: I forrige weekend vandt 15-årige Victor Slany Hansen fra Skærbæk Danmarksmesterskabet i Danish Football Freestyle Community.

- Jeg havde lidt forsigtigt meldt mig til i Rookie-rækken, for jeg har faktisk kun dyrket Freestyle i års tid, fortæller Victor.

- Jeg har kun spillet lidt skolefodbold og har aldrig været særlig god til det. Jeg har altid befundet mig bedst i naturen og bla. været spejder og ellers spillet lidt håndbold. Men en dag hjemme hos min Bedste fandt jeg en halvflad fodbold og iført mine Adidas Handball, begyndte jeg at jonglere og blev fuldstændig opslugt af det. Jeg så en masse Youtube-videoer bl.a. med Brian Mengel og prøvede at kopiere hans tricks.

- Nu træner jeg mindst 2 timer hver dag og ofte mere i weekenderne og jeg synes det er vildt sjov. Det eneste sporten kræver er et forholdsvist hårdt underlag og læ. Jeg spiller stadig lidt skolefodbold og jeg kan i hvert fald mærke at jeg har fået meget bedre teknik og boldføling, smiler Victor.

Fakta: Følg den unge Freestyler på Instagram under @Victorslany

Det kræver ikke meget at starte med af Freestyle - et par gummisko og en bold og du er igang.Her ses Victor med medalje, fodbolden samt et par nye og gamle sko. Foto: SVO
Annonce

Det mislykkes mindst 100.000 gange

- Der er fire grundtricks som bare skal sidde og dem øver man, ja det føles som om man fejler mellem 100.000 og 1 mio. gange. Men pludselig lykkes det og bedst som man tror at nu har man opfundet et helt nyt trick, kan man på Youtube konstatere, at det har man så ikke, griner Victor, men det giver virkelig et kick når et trick lykkes, man kan blive helt høj af glæde. Og så gælder det om at øve tricket så det lykkes hver eneste gang.

Victor med de øvrige deltagere ved DM i Freestyle forrige weekend i Ålborg. (Privat fotos)
Annonce

Netværk og konkurrence

Det er sjovt at være med til konkurrencer og efter min første konkurrence ved Sorø Meet blev jeg opfordret til at stille op til DM og jeg kan mærke på min træning at det er dejligt at have et mål.

Så i forrige weekend stillede Victor op til DM i Ålborg og vandt.

- Vi går to personer ind i en ring og har tre dommere til at bedømme os. Vi laver tricks på skift i 30 sekunder over en periode på 3 minutter og så skal man bare være bedst. Har modstanderen prøvet et trick der ikke lykkes helt, så gælder det om at gøre det bedre og lige afslutte med et vildt trick der sidder lige i skabet.

Victor med guldmedalje sammen med sølv- og bronzevinderne.
Annonce

Grund-tricks

Freestyle-sporten har sine helt egne udtryk for de forskellige tricks. Der er tre forskellige kategorier: Uppers, hvor man bruger hovedet, Sits, hvor tricksene udføres siddende og Lowers, hvor man står op.

- Jeg er lidt All Round, men mine Uppers-tricks er dem jeg skal bruges mest tid på at lære.

Det kan være lidt svært at følge Victor når han fortæller om de forskellige tricks:

- Jeg har liget lavet en vellykket AHTATW , fortæller han lidt stolt.

Det er imponerende og det går lynhurtigt, når Victor viser et trick. Han griber holden og laver nogle hovedøvelser, hvor hovedet ryger rundt og bolden ligger stille og helt impulsivt tænker man; Pas nu på, dreng.

- Jeg har da også fået skader, indrømmer Victor. Det er især i lysken, fordi man hele tiden løfter benene og indimellem knæskader, men det har ikke været noget alvorligt. Forleden landede jeg på bolden efter et hop og så røg jeg i asfalten.

- Næh, beskyttelsesudstyr det bruger jeg ikke, indrømmer den 15-årig.

Det var en god tur hjem med en guldmedalje om halsen.   
Annonce

DGI regi

Freestyle konkurrencerne er under DGI Regi, men en egentlig forening findes ikke endnu, så det er ikke en sportsgren "man kan gå til".

- Vi træner hver for sig, men uploader masser af videos på vores Instagram og således har jeg næsten daglig kontakt med andre i Sverige, Frankrig, Norge, Dubai og selvfølgelig her i Danmark. Alle er rigtig gode til at rose hinanden og jeg kan mærke det giver et rigtig god netværk. Selv om vi er modstandere, når vi mødes i ringen, så bliver man også gode venner og det er dejligt at have nogle at nørde med om sporten.

- Jeg kan bedst lidt at træne alene. Når andre støder til, jonglerer de lidt, finder ud af at det ikke lykkes første gang og vil hellere spille fodbold.

Annonce

Udstyr

Faktisk kan man starte med det man nu har. Victor begyndte som nævnt med en halvflad fodbold og et par Adidas Handball. I dag har han fået fat i en Adidas Matchbold, som er helt perfekt fordi boldens overflade er lidt nubret og dermed nemmere at styre end en helt glat Select bold.

- Jeg bruger altid Puma sko. De er meget lette og bløde i overfladen, så jeg har god kontakt med bolden. Men man slider hurtigt et par sko og mine favoritter er desværre ved at gå ud af produktionen, så nu må jeg finde nogle andre.

Derudover kræver det løs beklædning. Man skal kunne hoppe og løfte benene højt. Men så er det også bare om at komme i gang og som Victor nævnede efter mindst 100.000 gentagelser, så begynder øvelserne at sidde hvor de skal.

Annonce

Fremtiden

- Jeg vil da meget gerne kunne leve af min sport, som 26-årige danske Brian Mengel gør det. Men der er lang vej og lige nu har jeg det bare utrolig sjovt med at Freestyle. Jeg skal jo stadig passe min skole. Jeg går i 8. klasse på Skærbæk Distriktsskole og har et fritidsarbejde.

- Jeg træner ofte på Friluftsscenerne ca. fra kl. 17-19 og har man lyst til at komme og træne, så er man velkommen, men vi spiller ikke fodbold og du skal selv have bold med, understreger Victor.

En træningsdag starter med at jonglere 100-150 gange og derefter laver man basis-tricks som består af Cross Over, Jorden Rundt, Hop The World og Half Around The World. Du kan tjekke øvelserne på Youtube.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce