Annonce
Digeposten

DBU om Fodbold for hjertet: Det gør en kæmpe forskel

I DBU er man glade for at kunne være med til at sikre fodbold for hjerte-kar-patienter, diabetikere og andre med livsstilssygdomme, for netop den gruppe har stor værdi af sporten.
Annonce

Sundhed/Motion: Hvert år er der desværre rigtig mange danskere, der rammes af hjerte-kar sygdomme, diabetes eller andre livsstilssygdomme. Når man rammes af sygdom kan det være svært at holde en aktiv livsstil, men det skal et fodbold-koncept være med til at lave om på.

DBU, Hjerteforeningen, forskere, kommuner og lokale fodboldklubber er nemlig gået sammen om konceptet Fodbold for hjertet. Et fodbold-tilbud der netop tager hånd om de, der kæmper med sygdommene.

Hos Dansk Boldspil Union har man tidligere haft koncepter med fokus på eksempelvis kræft, og for DBU giver det perfekt mening at være aktive i Fodbold for hjertet.

- DBU rummer jo alle typer af mennesker. For os handler det lige så meget om at ramme andre målgrupper end dem, der typisk er turneringsspillere. Med Fodbold for hjertet har vi netop et anderledes fodbold-tilbud, siger Anders Østergaard, der er Decentral leder – Bevæg dig for livet hos DBU Jylland.

Annonce

Gode reaktioner i svær tid

Fodbold er videnskabeligt bevist noget, der er rigtig godt for den gruppe af patienter, som Fodbold for hjertet henvender sig til.


Det betyder meget for os, at vi kan være med til at tilbyde en aktivitet, der er både sund, sjov og social.

Anders Østergaard, DBU Jylland


Indtil nu har man da også fået mange positive reaktioner hos DBU Jylland.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Desværre ramte vi ind i en corona-periode, så forårets arbejde gik i vasken. Men trods det er vi generelt blevet taget rigtig fint imod. Den store udfordring lige nu er i forhold til restriktionerne, men vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, mens fodbold jo heldigvis er udendørs med gode muligheder for at følge retningslinjerne, understreger Anders Østergaard.

Når først tingene for alvor ruller, er der dog store planer.

- Vi vil gerne arbejde tæt sammen med kommuner, sundhedscentre og hjerteforeninger. Målet er at sætte 30 hold i gang på landsplan, hvor vi integrerer det ude i foreningerne. Desuden er tilbuddet både for mænd og kvinder, lyder det.

Unionen er stolt af at være med til at gøre en forskel på et vigtigt område.

- Det gør da en kæmpe forskel for os, siger Anders Østergaard og understreger:

- Det betyder meget for os, at vi kan være med til at tilbyde en aktivitet, der er både sund, sjov og social.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Kan alle problemer løses med apps?

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Annonce