Annonce
Digeposten

De håbede til det sidste men faldt: Fårmærken er aflyst

Der bliver ikke nogen festligheder i september i år ved Fårmærken i Højer, der nu også er røget i svinget. Arkivfoto: Jacob Schultz
Aflysningerne er rykket tættere og tættere på Højer Fårmærken, og nu må det store arrangement med op mod 15.000 erkender, at der ikke bliver nogen 2020-version.
Annonce

HØJER: Kloster Mærken, Tønder Festival, Agerskov Byfest og den store sensommerfest i Skærbæk. Disse arrangementer har alle det til fælles, at de er blevet aflyst her i 2020, og nu ryger så endnu en af de helt store arrangementer i svinget.

Det er en af septembers kæmper, der nu må lade livet anno 2020. Højer Fårmærken skulle have fundet sted i starten af september, hvor mellem 60 og 80 kræmmere skulle have budt de godt 15.000 gæster velkommen.

Sådan bliver det ikke denne gang.

- Vi havde virkelig håbet på at kunne gennemføre til det sidste. Vi havde fået mange tilbagemeldinger på, at folk glædede sig - især nu hvor alt andet lukkede ned, så vi er ærgerlige, siger Margrethe Tygesen, der er formand for Højer Borgerforening.

Annonce

Store overvejelser

Med 15.000 gæster, kræmmere på samlebånd og en masse historie er Højer Formærken ikke noget, man bare lige planlægger natten over.

Alligevel har der været en del ting, som man ikke kunne planlægge inden, at man havde en endelig melding fra myndighederne.

Blandt andet skulle der tilladelser i hus fra brandmyndighederne, men det afhang af, hvor mange, man ville kunne lukke ind. En beslutning der hele tiden blev udskudt, og den seneste udvikling omkring smittetallene har gjort, at man nu opgiver at gennemføre.

At holde en alternativ mærken bliver heller ikke aktuelt.

- Vi kunne godt have lavet en mindre fest i stil med det, Kloster Mærken lavede med 400 billetter til en fest. Vi ville dog ikke risikere at skulle høre for bagefter, hvis nogen var blevet smittet på grund af vores arrangement.

Annonce

Meget stille

Der er ikke nogen tvivl om, at september måned nu bliver en noget anderledes omgang i Højer. Her vil man i den grad mangle Fårmærken, der også har for vane at hente en masse tidligere lokale hjem til fest.

Af samme grund er der mange følelser omkring aflysningen, men de er ikke negative.

- Vi har fået en masse reaktioner med forståelse. Folk er ærgerlige, men vi har endnu ikke haft nogen, der har været vrede på os. Der er fuld forståelse, melder Margrethe Tygesen.

Borgerforeningens formand kan dog berolige med, at Højer Fårmærken er tilbage næste år, og her bliver det et stærkt arrangement, man kan glæde sig til.

- Vi har en masse ting på bordet, og får vi det hele igennem næste år, så vender vi rigtig stærkt tilbage, slutter hun.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce