Annonce
Digeposten

De unge skal hjælpe med at bygge ny skaterbane: De skal føle sig en del af byen

De nuværende skater-faciliteter ved Toftlund Hallerne får sig snart noget af en overhaling. Foto: Michael Ehrhorn
Snart vil en ny mobil skaterbane skyde op ved Toftlund Hallerne, og i forbindelse med tilblivelsen kommer byens unge til at spille en afgørende rolle.
Annonce

TOFTLUND: Ude foran indgangen til Toftlund Hallerne kan man finde en skaterbane. Et oplagt samlingssted for masser af timers sjov, men der er problemer omkring den nuværende bane.

For det første hælder banen alt for meget, mens ramperne flere steder også er alt for høje. Noget der nu bliver gjort noget ved, for en ny skaterbane er på vej i Toftlund.

I weekenden 15.-16. august er byens unge inviteret ud i en lade på Thurøvej, og her skal der bygges på livet løs.

- Vi har to lokale frivillige med, der til daglig arbejder som henholdsvis tømrer og smed. De faglige kompetencer er der, og så får de unge lov til fysisk at lave nye ramper. Planen er, at banen bliver færdig allerede i den weekend, siger Stig Warncke Andersen, halinspektør i Toftlund Hallerne.

Annonce

Knytter bånd

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der har været masser af negativ omtale omkring de unge i Toftlund gennem flere år.

Byen har været plaget af hærværk og andre uheldige episoder, og at inddrage de unge i noget positivt har derfor stor værdi for Stig Warncke Andersen.

- For mig betyder det meget at være med til at skabe en relation til de unge. Det vil være synd, at tingene går til, fordi der ikke passes på dem, og ved at de selv er med til at bygge den nye bane, får de et helt andet ejerskab, mener han.

Tankerne om en ny skaterbane har været der gennem noget tid, men corona-situationen har bremset tingene.


Det duer ikke, at de har en følelse af, at det er dem mod byen. Vi vil dem gerne, og det må de godt mærke.

Stig Warncke Andersen, halinspektør Toftlund Hallerne


Det har dog været vigtigt for Toftlund Hallerne at vente, til man for alvor kunne få de unge med i processen.

- Det duer ikke, at de har en følelse af, at det er dem mod byen. Vi vil dem gerne, og det må de godt mærke, lyder det fra Stig Warncke Andersen.

Annonce

Kan flyttes

Udover at blive flot og mere tidssvarende er der også en anden stor fordel ved den nye skaterbane, der er på vej i Toftlund.

Banen bliver nemlig mobil, og det betyder, at den kan rykkes rundt.

- Hvis der for eksempel er by night, kan man rykke banen derned. Den kan også komme ind i hallen og rundt de steder, de unge er. Den har dog base ved hallen, så man skal huske lige at spørge, inden man rykker den rundt, smiler halinspektør Stig Warncke Andersen.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce