Annonce
Digeposten

Den lille fejedreng træder ind i de voksnes rækker

Hvad giver man en mand, der fylder 50 år? En ny bil måske? Eller mere fritid? Mandagens fødselar, Henning Christiansen, Kloster Biler, har rigeligt at se til - både på arbejdet og i fritiden. Lørdag har han inviteret til reception i lokalerne på Industrivej og efterfølgende privat fest samme sted. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Bilforhandler og ejer af Kloster Biler, Henning Christiansen, fylder mandag den 9. december 50 år. Fødselsdagen markeres lørdag med reception i udstillingslokalerne på Industrivej, og privat fest samme sted om aftenen.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Mandag den 9. december runder Henning Christiansen det første rigtig skarpe hjørne - 50 år.

I dag er Henning Christiansen kendt som forhandler af mærket Peugeot, men som 13-årig var han kendt som fejedrengen hos Gerd Christensen, der havde salgslokaler og autoværksted på Slotsbanken.

Før han fik jobbet som fejedreng, var han også forbi bilforhandler Leif Jørgensen, men her fik den i dag runde fødselar den besked, at han var for klejn og lille af vækst. Så han kunne ikke bruges hér.

I dag ved alle, der kender Henning Christiansen, at han er vokset fra manglen på vægt og fylde.

Men hvorfor søgte du kun værksteder og bilforhandlere?

- Det har altid ligget i kortene, siger Henning Christiansen, hvis forældre Marianne og Rolf, i mange år drev legetøjsbutikken i Handelshuset i Kloster.

Henning Christiansen startede som fejedreng hos Gerds Auto. Siden blev han partner og ene-ejer. I dag driver han Kloster Biler på henholdsvis Industrivej og Slotsbanken i Løgumkloster. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Skilsmissen

Tilbage til Gerd Christensen, hvor Henning Christiansen blev udlært som automekaniker den 1. januar 1990. Tre år senere overtog han halvparten af firmaet, der solgte brugte biler og Opel, og i 2006, da Gerd Christensen gik på efterløn, overtog han resten af firmaet, og ændrede firmanavnet fra Gerds Auto til Kloster Biler.

I 2013 overtog Henning Christiansen Peugeot-butikken, det tidligere Burgaard Sørensen, på Industrivej. I dag beskæftiger de to afdelinger tilsammen 15 mand.

Sideløbende med sit virke som virksomhedsejer, har Henning Christiansen også været familiefar. Men det har ikke altid været lige let. Faktisk giver han i dag arbejdet skylden for, at det første ægteskab med Anne-Mette Christiansen gik galt. Han havde simpelthen for travlt. Parret havde kendt hinanden i otte år, da de blev gift i 1998. Bare halvandet år senere var de gledet fra hinanden og blev skilt.

Anne-Mette blev gift til anden side, og Henning Christiansen fik sig en kæreste.

Annonce

Brænder for Kloster

Men en tæt dans med Anne-Mette 12 år senere til Klostermærken i 2011 ændrede alt, og parret fandt sammen igen - og blev gift for anden gang.

- Man har nemmere ved at acceptere hinanden som man er, når man er blevet ældre og er blevet klogere på livet, lyder det fra Henning Christiansen, som tilføjer, at skilsmissen i første omgang var en "hård nød at knække".

I efteråret 2014 blev Klostermærken efter den tætte svingom med Anne-Mette igen et omdrejningspunkt for Henning Christiansen - denne gang som formand.

- Jeg gør det for at gøre en forskel, og fordi det er min by, som jeg brænder for, lyder begrundelsen fra Christiansen, der også sidder i bestyrelserne for handels- og håndværkerforeningen som sekretær, og i lokalrådet som kasserer.

Henning Christiansen er formand for Klostermærken, medlem af Løgumkloster Klokkeorden, spiller badminton og dart, og tager gerne med fruen og parrets to border collier til agility. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Dartklubben KDC 90

Selv om mange måske tænker, at så må kalenderen da også være fyldt op for mandagens fødselar, så formår Henning Christiansen at presse mere ind. Hver tirsdag spiller han badminton, og hver torsdag mødes han med fem gutter i dartklubben KDC 90. Kloster Dart Club har kun de seks medlemmer, og der bliver både snakket og drukket en øl eller to, mens de forsøger at ramme dartskiven. Men måske vægter det sociale mere end at ramme bulls eye?

- Jeg er ikke blevet bedre på de 30 år, klubben har eksisteret, griner Henning Christiansen, der også har været en del af Løgumkloster Klokkeorden, siden de kutteklædte "munke" fik deres genkomst i 2012.

Når det så bliver weekend og man burde slappe af, så arbejder Christiansen hver anden søndag. Og de weekender, hvor arbejdet ikke kalder, er han ofte afsted med Anne-Mette og "hendes" to border collier til agility landet rundt.

I den kommende weekend bliver der hverken tid til agility eller weekendarbejde for Henning Christiansen, der lørdag har kørt bilerne ud af udstillingslokalet og inviteret til reception fra klokken 13 til 16. Samme aften har han budt 110 venner og familiemedlemmer til fest samme sted.

- Jeg har egentlig ikke lyst til at være midtpunkt for en fest, men jeg kommer nok ikke uden om det, siger Henning Christiansen.

Anne-Mette og Henning Christiansen har i dag fire børn i alderen 16 til 27 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Annonce