Annonce
Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Aktivfoto om Sønderjysk Almanak
Hvert år udkommer Sønderjysk Almanak med historier og udstillinger om det sønderjyske land. Nogen af dem er sjove, mens andre har haft afgørende betydning på Sønderjyllands udvikling.
Annonce

Sønderjylland: Årets Almanak er ude. Det er Sønderjysk Almanak 2021, som Skoleforeningen står bag, og som bliver skrevet af professionelle og lokale folk, som passer på fortiden i arkiver og på museer. I denne udgave af Sønderjysk Almanak kan man læse om den nye udstilling i Sønderborg ”Hundrede år med Danmark”, hvor man blandt andet kan spise sig virtuelt gennem et sønderjysk kaffebord og fange smuglere ved grænsen.

Annonce

Rummer forskellige fortællinger

Almanakken byder på mange forskelligartede historier. Man kan man blandt andet læse om renoveringen af gamle skibe og møller, eller besøge nogle af de små lokale museer.

Annonce

Det er ikke fortid det hele

Almanakkens prolog er på sønderjysk, og den handler om det moderne liv i coronaens skygge. Ud i naturen må vi gerne gå, og årets søndagstur fortæller om den nye grænsesti i det vestlige Sønderjylland.

Almanakken præsenterer som sædvanlig årets skole, der i år er Rønshoved Højskole, som bliver 100 år. Emma Emilie, som har vundet årets artikelkonkurrence blandt efterskoleelever, fortæller om sin bedstefars skoletid og sammenligner med sin egen.

Endelig rummer Almanakken også et portræt af en markant sønderjysk kvindeskikkelse, malerinden Agnes Smidt, og Almanakken ville jo ikke ligne sig selv uden at der er styr på dage, uger, måneder, himmelrummet og højvandstiderne. Der også den sædvanlige håndbog og vejviser over foreninger, organisationer, kulturinstitutioner med mere – nogle gange er det jo hurtigere at slå op end at gå på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Vokseværk hos lokal virksomhed

Digeposten

Diamantbryllup

Annonce