Annonce
Digeposten

Der er mange måder at inspireres på

Alex Mensel bor i Øster Højst. Det er derfra han tager på sine cykelture ud i naturen for at få luftet sine tanker. Han håber, at han med sine oplevelser og historier, kan inspirere andre til også at komme ud uanset om det er på den tohjulet eller på gåben. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Alex Mensel håber, at han med sine historier på Facebook kan inspirere andre til at komme ud og lufte tankerne eller få rørt sig.
Annonce

Øster Højst: Klokken er 5.34, da Alex Mensel trækker cyklen ud ad indkørslen i Øster Højst. Det er diset, og de tynde cykelhandsker har ingen chance for at holde hænderne på styret varme. Allerede da han når de fire kilometer til Alslev Kro, er han kørt træt.

Det er mange år siden, han sidste har trådt i pedalerne.

Men tanken, der fylder mest i hovedet på den 45-årige mand, er, "kør for helvede". Og det gør han i 17 kilometer endnu. Cirka halvanden time efter triller cyklen igen ind ad indkøreselen.

Tilbage sætter den trætte mand sig ind i køkkenet. Han har brug for at få pusten og falde til ro igen. Det er her ved køkkenbordet, han får idéen. Han vil skrive om sin oplevelse på de sociale medier i håb om, at den kan være med til at inspirere andre mennesker i at komme ud. Enten for at få rørt sig eller som i Alex Mensels tilfælde at få ro i hovedet, som han selv udtrykker det.

Hans historie kunne kort tid efter læses i Facebookgruppen "Aktiv sammen - hver for sig".

- Jeg kan godt se, at det virker selvdestruktiv, det jeg gjorde, men jeg havde brug for at få styr på tankerne, fortæller Alex Mensel.

Alex Mensel og kæresten Lisa Johannsen bruger også tid i haven sammen med hunden Wolf. Hun kan særligt mærke en forskel på Alex Mensel, efter han er begyndt at motionere mere. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Annonce

Inspiration

Der var samtidig en anden særlig årsag til, at han ville dele sin historie med andre. Han har ofte oplevet, at de forskellige tiltag, der bliver taget særligt på netop de sociale medier for at motivere andre til at komme i gang med at røre sig, virker stik modsat.

- Jeg er jo en bundskraber i forhold til dem, der lægger billeder op af, at de har løbet 20 kilometer eller cyklet meget længere, end jeg kan. Jeg har enormt respekt for, at de kan, men jeg kan ikke være med der, forklarer han.

At han har delt sin historie på Facebook, har han fået stor, positiv respons på.

- Stærkt gået, Alex, er der en, der har skrevet i Facebookgruppen, mens en anden skriver:

- Sejt at du kom afsted. Det er en sejr i sig selv.

Og scroller man længere ned i kommentarfeltet under historien, finder man kommentaren:

- Hudløs ærlig fortælling, det er nemlig meget individuelt, hvad der fungere for den enkelte.

Og det kan man kun være enig i.

Der er mange måder at blive inspireret på, og som Alex Mensel siger, skal man udnytte den mulighed, man øjner for at komme i gang. Den tidlig morgen, han satte sig op på cyklen, var det for at få ro i hovedet, så kan kunne falde i søvn igen. Men der har også været dage, hvor han er kommet afsted, fordi han ville nyde solens sidste ståler.

- Det handler om at gribe de muligheder, man har og blive inspireret. De fleste, som skrive inde i gruppen, er vant til at motionere. Man er sjældent opslag fra folk, der ikke er det, eller som har dårlige dage. Jeg vil gerne vise, at man godt kan komme ud, selvom man er i den kategori, siger Alex Mensel.

Annonce

Bliver glad af luft

Indtil videre har motivationen for at komme ud - hvad enten det har været på den tohjulet eller på gåben - holdt ved for Alex Mensel. Det giver mere ro i hovedet og dermed mere overskud.

Spørger man Alex Mensels kæreste, Lisa Johannsen, har den friske luft også givet hende en gladere mand.

- Han er træt, når han kommer hjem, men jeg synes, at hans øjne lyser mere. De stråler af glæde. Han er begyndt at finde mere ro, fortæller hun.

Alex Mensel lægger også løbende sine oplevelser ind i Facebookgruppen til inspiration.

- Det skal ikke være sådan, at man skal undskylde, hvis man ikke kommer afsted en dag. Man skal gøre det, fordi man har lyst og kunne nyde det, siger han.

Så hans råd til andre er at komme afsted. En ting er i hvert fald sikkert:

Det er ikke sidste gang, at Alex Mensel er hoppet i sadlen og trillet ud ad indkørselen i Øster Højst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce