Annonce
Digeposten

Derfor skal du komme afsted

Der er mange gode grund til at snøre løbeskoene og komme afsted. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
De fleste ved, at det er godt for kroppen at tage sig en løbetur. Her giver løbetræner i Løgumkloster Løbeklub, Karen Karlsen, fem gode råd til, hvordan det bliver lettere at snøre løbeskoene og komme afsted.
Annonce
Annonce

1) Meld dig ind i en løbeklub

Mange løbere, der melder sig ind i en løbeklub, vil hurtigt opleve det sociale fællesskab. Der er altid nogen at tale med, hvilket kan gøre det lettere at motivere sig selv. Noget andet, som træner Karen Karlsen fremhæver ved en løbeklub, er, at man kan være fælles om at presse hinanden, så man hele tiden yder sit bedste. I en løbeklub er der samtidig en træner, som kan finde nye ruter at løbe efter, så det ikke bliver de samme altid.

2) Sæt et delmål

Det er vigtigt at belønne sig selv, når man begynder at løbe. Det kan man for eksempel gøre ud fra delmål, som man kan sætte. Det er vigtigt ikke bare at tænke, at man skal løbe, men at man får sat sig nogle realistiske delmål, som skal opfyldes gennem løbeprocessen.

3) Det rigtige udstyr

Mange løbere bliver mere motiveret til at løbe, når udstyret er i orden. Derfor kan man investere i de rigtige løbesko, nyt tøj, løbeur eller andet udstyr.

4) Godt humør

Man kommer i gør humør ved at løbe. Man får mere energi, reducerer stress og bliver gladere, når man løber. Det sker, fordi kroppen udløser stoffer som serotonin, dopamin, norefedrin og endorfiner, når hjertet og musklerne begynder at arbejde. Det er med til at give overskud.

Samtidig påpeger løbetræneren, at det gør noget ved humøret, når man kommer ud i naturen og får frisk luft og oplever de forskellige årstider.

5) Bedre form

Sidst, men ikke mindst, vil man opleve, at man kommer i bedre form, når man begynder at løbe. Nogle vil tabe sig, man vil få mere overskud og opleve, at man er mindre tilbøjelig til at blive syg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce