Annonce
Digeposten

Det er en anden hverdag, eleverne er vendt tilbage til

Lærerne på Sportsefterskolen SINE har forberedt sig godt for, at eleverne igen kunne vende tilbage til deres hverdag. Det er dog en lidt anden af slagsen, end hvad de er vant til. Der er for eksempel placeret håndvaske udenfor kantinen, så alle skal vaske hænder, inden de kommer ind. Og noget af undervisningen foregår i to store, hvide telte udenfor. Foto: Cecilie Spottog Petersen
De 263 elever på Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster er igen tilbage på deres firemands-værelser. Men det har ifølge viceforstander på skolen, Bjarne Hansen, krævet en adfærdsændring for at det kunne lade sig gøre. Det er en anden hverdag, eleverne er vendt tilbage til.
Annonce

Løgumkloster: De 263 unge mænd og kvinder fordelt over syv idrætslinjer, er igen at finde på Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster. Her har de ellers ikke været i mere end to måneder, efter de blev sendt hjem på grund af coronakrisen.

Men nu er de tilbage. Det har krævet en masse forberedelse og nyt tiltag, for at det kunne lade sig gøre.

- Det har krævet en adfærdsændring og en tilvænning for eleverne at komme tilbage. Det er en anderledes hverdag, de er kommet tilbage til, men eleverne ved godt, at det er det, det kræver, for at de kan være her, siger Bjarne Hansen.

En anderledes hverdag indebærer for eleverne blandt andet, at de ikke må besøge hinanden på værelserne i det huse, de bor i. Det er forskelligt, hvor mange der bor i hvert hus, men fælles for dem alle er, at eleverne kun må være på deres eget værelse, eller det værelse, hvor de fire andre elever i deres "familiegruppe" bor. Det vil sige en gruppe på otte personer. Vil man se andre fra huset foregår det på fællesarealerne rundt om på skolen.

Et andet tiltage er holdopdeling, når der er mad, og så er der placeret håndvaske og sprit udenfor, som skal bruges, inden de kommer ind i kantinen.

Sportsefterskolen SINE

Sportsefterskolen SINE er beliggende i Løgumkloster. Det første hold elever startede i august 1997. Siden da er skolen vokset. I skoleåret 2019-2020 har skolen har plads til 276 elever fordelt på 9. og 10. klasse.

Det sportslige, det boglige, det sociale og det dannelsesmæssige udgør kernen i skolens profil og hverdagens samvær.

Annonce

Interne mundtlige årsprøver

Mens det har krævet en adfærdsændring fra elevernes side, har det krævet forberedelse fra lærernes side at få de mange elever tilbage på skolen.

- Mens eleverne har været hjemme, har vi i lærerkredsen talt om, hvordan vi skulle gøre det, når eleverne igen måtte vende tilbage. Så jeg har hele tiden haft en god mavefornemmelse med det, og jeg synes, at eleverne håndterer den nye hverdag godt.

De kommende uger står på forberedelse til de interne mundtlige årsprøver, som skolen har valgt, at eleverne skal have.

Fra regerings side er det besluttet, at det er årskarakterne, der gives til alle sidst på skoleåret, der bliver adgangsgivende for at blive optaget på de videregående uddannelser.

Men formålet med SINEs mundtlige årsprøver er at ruste eleverne til kommende eksamener, forklarer Bjarne Hansen:

- Vores årsprøver kommer ikke til at stå nogen steder, men der er en masse læring i det at gå til eksamen. Det vil vi gerne give eleverne.

Det er også planlagt, at eleverne kommer på en firedagstur, fordi de ikke fik deres studietur, og så går de ind i den afsluttende uge.

- Vi skal finde en god måde at sige ordentligt farvel. Eleverne får deres galla, som de ikke fik i april. Danselæren er i fuld gang med at finde et alternativ til lancier, da der ikke må være berøring, fortæller Bjarne Hansen.

Selvom hverdag ikke er den samme tilbage på SINE-efterskolen, så har eleverne alligevel noget at se frem til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce