Annonce
Digeposten

DGI’s Genforeningsstafet bliver digital: Nu kan hele Danmark løbe med

Planen var ni store events rundt omkring i Sønderjylland, hvor Genforeningsstafetten kom forbi. Eventsene er aflyst og bliver til en digital begivenhed, men DGI Sønderjylland og styregruppen bag stafetten håber stadig at kunne løbe Sønderjylland rundt med depechen og samle historisk materiale, som først må åbnes om 100 år. Grafik: DGI Sønderjylland
DGI Sønderjylland og Styregruppen satser stadig på at løbe den planlagte stafetrute langs den gamle dansk-tyske grænse. Her skal der samles historisk dokumentation, som først må åbnes om 100 år.

Sønderjylland: For et år siden måtte DGI Sønderjylland og Styregruppen bag Stafet 2020 på grund af corona udskyde Stafet 2020 et år frem til maj 2021.

Der er kun tre måneder til, og pandemien er her fortsat, og derfor mener arrangørerne ikke, at det er realistisk at fortsætte planlægningen af ni store folkeevents med masser af festlige indslag.

Det skriver DGI Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Annonce

- Når vi lige nu ikke engang ved, om vi kan mødes til den tid,  har vi i samarbejde med de 25 foreningsarrangører besluttet at ændre kurs og fortsætte med Den Digitale Stafet 2020. Forhåbentlig får vi ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events, siger Danni Callesen, konsulent for løb og gang i DGI Sønderjylland.

I Den Digitale Stafet 2020 kan deltagerne gå eller løbe ligeså mange gange de vil i perioden 9. maj til 6. juni 2021 for blot 50 kroner og oveni prisen får de et unikt genforeningskrus og en digital goodiebag

Stafetrute langs grænsen bibeholdes

Noget der stadig er håb om kan lade sig gøre fysisk, er den oprindeligt planlagt stafetrute langs den gamle dansk-tyske grænse. Oprindeligt var den planlagt i etaper løbet af maximum 20 personer ad gangen, og det satses der på at gennemføre i maj måned 2021.

- Vi håber meget, at der åbnes op for, at små grupper kan løbe sammen. Vi kan nemt organisere det til at foregå i foreningernes små corona bobler, og her kan vi meget nemmere justere hurtigt fremfor de store events, som naturligt kræver noget længere planlægningstid, siger Danni Callesen.

Stafetruten løbes af de 25 foreningsarrangørers medlemmer og med sig har de en historisk depeche, som skal samle historisk dokumentation på sin vej rundt i grænselandet.

- Vi lovede os selv, da vi startede for snart tre år siden, at bevægelsen skulle understøttes af historisk formidling. Derfor transporteres der også en historisk planche-udstilling med stafetløbet rundt, hvor lokale borgere kan dykke ned i Genforeningens tidslinje og den sønderjyske idrætshistorie, fortæller Holger Jacobsen, frivillig bag projektet.

Stafettens depeche afleveres den 6. juni til udstilling på Folkehjem med et påbud om, at indholdet først må åbnes om 100 år, altså i 200-året for Genforeningen.

Stafetterne

Alle kan deltage i den digitale Genforeningsstafet og være med fra deres egen hoveddør. Læs mere på: www.dgi.dk/stafet2020

- Hvis samfundet åbner op til maj, vil stafetten langs den gamle dansk-tyske grænse sættes i gang søndag den 9. maj 2021 i Aabenraa, og 468 km senere kommer den tilbage til Aabenraa d. 6. juni 2021.

- Cirka 600 forskellige løbere fra de 25 lokalforeninger er undervejs med til at bringe depechen rundt langs ruten i syv syd- og sønderjyske kommuner; Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Vejen, Kolding og Haderslev.


Forhåbentlig får vi ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events.

Danni Callesen


Annonce

Mest læste

Annonce
Digeposten

Ægteparret Skøtts livsværk forlænges: Søn overtager begravelsesforretning

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Digeposten

Sportsforening sagde farvel til flere hundrede medlemmer

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nu skal der leges igennem: Toftlund Hallerne udvider konceptet

Digeposten

Ingen blomster - men massevis af fristelser: Butikkerne i Toftlund springer ud

Digeposten

Tre tips til den giftfri have

Digeposten

Satser på grønt lys: Toftlund Motorfest sætter turbo på planlægningen

Mest læste

Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Seneste nyt

Ugeavisen Tønder

Kom og få en snak om din nye avis

Digeposten

Diamantbryllup

Digeposten

Tag med tilbage i historien i et fotografi

Digeposten

Mod strømmen: Lokal klub har fået flere medlemmer under corona-krisen

Digeposten

Medlemstilbagegang: Kommunen er dykket ned i tallene

Digeposten

Kom med til online møde: Bliv klogere på udviklingsplanen for Rømø

Digeposten

Rock i Randerup: Kendte navne varmer op for de ukendte

Digeposten

Bestil og hent: Kommunens biblioteker hjælper med læselysten

Digeposten

Skærbæk Ungdomsboldklub får stor donation

Digeposten

75.000 kroner: Nationalpark Vadehavet støtter lokale projekter

Digeposten

Kære læser: To bliver til én

Digeposten

Vokseværk hos lokal virksomhed

Digeposten

Anne Grethe har altid haft en giftfri have

Digeposten

Toftlund: Fastelavn på en lidt anden måde

Digeposten

Rød løber og flag: De yngste elever er tilbage på skolen

Digeposten

Der skulle mere end en nedlukning til at stoppe Henriette og Badass Sølsted Squad

Annonce