Annonce
Digeposten

DR Pigekoret giver enestående koncert i Slotfeltladen

Lasse Rasmussen har længe arbejdet på en stor korkoncert i Møgeltønder. Nu er det lykkedes at tiltrække DR Pigekoret, der med 50 sangere i alderen 16 til 22 år vil fylde Slotfeltladen med vellyd og sprøde toner. Det sker til februar. Der er i øvrigt rift om de 250 billetter, fortæller initiativtageren. Foto: Martin Franciere
Efter lang tid er det endelig lykkedes for Borgerforeningen Tranen at få hyret DR Pigekoret til en koncert i Slotfeltladen. Det er Lasse Rasmussen, der efter lang tids forarbejde, endelig har fået sit ønske opfyldt.
Annonce

MØGELTØNDER: Det er lykkedes for Borgerforeningen Tranen i Møgeltønder at trække et af landets helt store kor til Slotfeltladen.

Det er DR Pigekoret, der til februar gæster laden, der lige nu rummer en juleudstilling med DRs julekalenderne gennem tiden.

Medlem af Tranens bestyrelse, Lasse Rasmussen, er initiativtager til koncerten. Han lover i øvrigt tilhørerne en stor oplevelse, når koret med 50 sangere gæster Slotfeltladen.

- Selv dem, der kommer til at sidde på bageste række, vil få en fantastisk oplevelse. Det bliver en enestående intimkoncert, siger han.

Lasse Rasmussen, der stammer fra Tønder og bor i Møgeltønder med hustruen Signe Bjørnskov og families tre døtre i alderen 11 til 18 år, fortæller, at det er en gammel drøm, der med DR Pigekoret bliver realiseret.

- Selv dem, der kommer til at sidde på bageste række, vil få en fantastisk oplevelse. Det bliver en enestående intimkoncert.

Lasse Rasmussen

Annonce

Smukke rammer

Lasse Rasmussen har længe gået med ønsket om en korkoncert i Møgeltønder Kirken. Men som medlem af Tranen var det oplagt at inddrage den renoverede Slotsfeltlade, som er en smuk bygning og ikke mindst byder på en akustik ud over det sædvanlige.

- Det er som en katedral, siger han og peger op mod loftet, der hæver sig et godt stykke over gulvet. Det stråtækte tag egner sig perfekt til korkoncerter, siger han.

- Det er en flot bygning i flotte rammer og omgivelser. Desuden er her god akustik, siger Lasse Rasmussen, som fortæller, at han har en bred musiksmag. Han lytter til pop, og hvert år er han til Tønder Festival. DR Pigekoret er noget af det ypperste, vi kan præstere i Danmark, mener han, selv om han oprindeligt satsede på et decemberbesøg.

- Jeg ville jo allerhelst have hyret koret til en julekoncert, men så skulle vi flere år ud i fremtiden, hvis det skulle lykkes, siger Lasse Rasmussen, der glæder sig over, at koret til gengæld tilbød en dato i februar.

Annonce

Ingen støtte

Prisen for en billet er sat til 260 kroner stykket. Lasse Rasmussen havde regnet med at sætte prisen lidt lavere, men ingen fonde har ønsket at spytte i kassen, så det kunne ikke være anderledes. Til gengæld håber han, at arrangementet lige præcis kan løbe økonomisk rundt. Og giver det et lille underskud, gør det ikke noget.

- Jeg vil gerne vise, hvad vi kan i Møgeltønder, og vi vil gerne gøre noget for borgerne i Møgeltønder, så det gør ikke noget, hvis det koster lidt. Hvert år har vi jo mange arrangementer, der ikke giver noget overskud, siger den 44-årige korentusiast.

Billetterne til koncerten blev sat til salg forrige lørdag. Søndag xxx billetter.

Koncerten finder sted den 22. februar klokken 16.00.

Billetter kan bestilles på billetten.dk.

DR Pigekoret gæster Møgeltønder og Slotfeltladen den 22. februar. Initiativtager til koncerten og medlem af Borgerforeningen Tranen, Lasse Rasmussen, fortæller, at det bliver en helt speciel oplevelse og en intim koncerte, tilhørerne bliver vidne til. PR-foto: DR Pigekoret
Det er som en katedral, siger Lasse Rasmussen om det høje, stråtækte tag, der giver en speciel akustik i Slotfeltladen. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce