Annonce
Digeposten

Dyrlægecentralen Sydvest bliver til to: Opdeling skaber mulighed for større fokus på de forskellige dyrearter

Dyrlægecentralen Sydvest, der i mange år har serviceret både private kunder og erhvervslivet, bliver nu delt op i to virksomheder. Henholdsvis Skærbæk Dyreklinik med fokus på heste og smådyr og Sønderjysk Kvægpraksis med fokus på dyr i landbruget. Årsagen er, at der er kommet et større fokus på specialiseringen inden for behandlingerne af de forskellige dyrearter. Også Tønder Dyrehospital, der var en del af Dyrlægecentralen Sydvest indgår i nyt samarbejde med VETgruppen ApS. Foto: Lars Moeller
Dyrlægecentralen Sydvest bliver nu delt op i to nye virksomheder for at få større fokus på de forskellige dyrarter. Også Tønder Dyrehospital, der var ejet af Dyrlægecentralen Sydvest, indgår i et nyt samarbejde.
Annonce

Tønder/Skærbæk/Løgumkloster: Dyrlægecentralen Sydvest, der indtil nu har serviceret både private kunder med smådyr og heste samt erhvervslivet i form af landmænd, bliver nu delt op i to nye virksomheder. Henholdsvis Skærbæk Dyreklinik ApS, der kommer til at tage sig af kunder med heste og smådyr og Sønderjysk Kvægpraksis ApS, hvor dyrlægerne vil servicere landmændene.

- Da Dyrlægecentralen Sydvest blev grundlagt for mere end 50 år siden, var det en sammenslutning af en masse dyrlæger, som kunne se fordelen i et fællesskab på tværs af dyrearterne. Men efterhånden blev dyrlægeuddannelsen mere specialiseret, så man fik et fokus på enten kvæg, heste eller smådyr, fortæller Heidi Holm, der arbejder som økonomidirektør i Sønderjysk Kvægpraksis ApS.

Derfor giver det ikke længere mening at have en fælles praksis, da dyrlægerne ikke længere har de samme interesseområder eller kundeklientel, forklarer hun.

Annonce

Stadig samme dyrlæger

Opdelingen af Dyrlægecentralen Sydvest kommer dog ikke til at have nogen større betydning for kunderne.

- Det er stadig de samme folk, som kunderne vil møde og den samme kvalitet og service. Det er bare et andet navn, der vil stå på fakturaerne, siger Heidi Holm.

Der vil også stadig være et samarbejde mellem de to virksomheder, da de hjælper hinanden i vagten. I Dyrlægecentralen Sydvest var der et 24 timers akutservice. Det vil begge praksis stadig tilbyde, så man kan få tilset sit syge dyr udenfor almindelig åbningstid.


Da Dyrlægecentralen Sydvest blev grundlagt for mere end 50 år siden, var det en sammenslutning af en masse dyrlæger, som kunne se fordelen i et fællesskab på tværs af dyrearterne. Men efterhånden blev dyrlægeuddannelsen mere specialiseret, så man fik et fokus på enten kvæg, heste eller smådyr.

Heidi Holm, økonomidirektør i Sønderjysk Kvægpraksis ApS


Annonce

Nyt samarbejde

Det er ikke den eneste forandring, der kommer. Tønder Dyrehospital, som i mange år også har været en del af Dyrlægecentralen Sydvest, indgår nu også i en ny sammenslutning af danske dyreklinikker og bliver til VETgruppen ApS.

Det nye samarbejde sker også på grund af et større fokus på specialisering inden for kvægbesætninger, heste og familiedyr.

- Udviklingen i den veterinære branche med stigende krav til specialisering betyder, at du som dyrlæge i dag ikke kan vide alt om alle dyr. Vi er nødt til at dygtiggøre os inden for de enkelte segmenter. Derfor gav det faglige fællesskab i Dyrlægecentralen Sydvest ikke samme mening længere, fordi de enkelte personalegrupper blev mere og mere specialiserede, siger klinikleder og seniordyrlæge Torsten Hansen fra Tønder Dyrehospital i en pressemeddelelse.

Med overtagelsen af Tønder Dyrehospital samt Aabenraa Dyrehospital, er VETgruppen ApS landsdækkende med klinikker i Jylland, på Fyn og Sjælland.

- Vores faglige dækning er blevet meget større, og det nye netværk i VETgruppen åbner helt andre perspektiver i forhold til at specialisere os yderligere og kunne tilbyde en lang række nye behandlinger fremadrettet,” siger Torsten Hansen i pressemeddelelsen.

Tønder Dyrehospital vil stadig have adresse på Håndværkervej i Tønder.

Den daglige drift sker i tæt samarbejde med Aabenraa Dyrehospital, og de to hospitaler beskæftiger til sammen fem dyrlæger, fire veterinærsygeplejersker og to veterinærsygeplejerskeelever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce