Annonce
Digeposten

Efter fire år: Vandreren Hanne genså sin mor i Skærbæk

Efter 670 kilometer til fods nåede Hanne Jensen fredag middag frem til grænseovergangen i Siltoft syd for Højer. Undervejs blev det for første gang i fire år til gensyn med hendes mor. Foto: Martin Franciere

Hanne Jensen fuldførte fredag en gåtur langs Vestkysten på 670 kilometer. Undervejs kom hun forbi Fanø, Manø og Rømø. Turen bød også på gensyn med moren i Skærbæk.

Annonce

SKÆRBÆK: Den 36-årige Hanne Jensen gennemførte fredag en 670 kilometer lang gåtur langs den jyske vestkyst. Turen har været fordelt på fire etaper, og sidste etape gik fra Esbjerg til grænsen ved Siltoft syd for Højer, som hun nåede frem til fredag middag.

Undervejs på den strabadserende tur, der de sidste uge har været mere end ualmindelig kold, gik den 36-årige vandrer forbi vadehavsøerne Fanø, Manø og Rømø. Før turen gik til Rømø mødtes Hanne Jensen for første gang i fire år med sin mor, der i 1990'erne flyttede til Rejsby med sin daværende kæreste.

Da samboen døde i 2013, flyttede Hanne Jensens mor til Skærbæk, hvor hun for første gang i fire år genså hende i slutningen af februar.

- Det var fantastisk.

Årsagen til den afbrudte forbindelse skal findes i det, Hanne Jensen betegner som "noget familiefnidderfnadder".

Hanne Jensen har en blog, hvor hun skriver om sine vandreroplevelser. Før målet i Siltoft blev hun mødt af to vandrere, Michael Knak, Løgumkloster, som ses på billedet, og Bent Christensen, Møgeltønder. De er i øvrigt begge passionerede vandrere. Foto: Martin Franciere
Annonce

Næste udfordring: Camønoen

Efter at have tilbragt en dag med moren, der er pensionist, gik turen til Rømø, hvor Hanne Jensen overnattede i sit medbragte telt i den 13-15 kilo tunge oppakning på Familiecamping. Her havde hun ekstraordinært fået lov at slå teltet op uden for sæsonen.

Efter en overnatning på vadehavsøen, gik hun den lange vej tilbage over den 9,2 kilometer lange dæmning. Målet var atter Skærbæk, hvor Hanne Jensen tog to overnatninger i teltet i morens have.

- Min mor kunne ikke forstå, at jeg hellere ville sove i teltet end på en lun madras i stuen, griner hun.

Gensyn var godt for begge parter, fortæller hun. Før turen gik videre til Hjerpsted og siden Højer, fik de to talt ud om den afbrudte kontakt. Men som det er med de fleste forældre, synes datteren stadig, at moren kan være ganske emsig.

- Hun er lige så sød og irriterende, som hun altid har været, siger Hanne Jensen, der har gået de 670 kilometer på etaper fordelt i juni, oktober, december og februar.

Hanne Jensen, der er opvokset ved Vestkysten men i dag bor i Slagelse, har næste mission klar: Camønoen på Møn, der skulle byde på 175 spektakulære kilometer.

De sidste af fire etaper fra Skagen til Siltoft startede den 8. februar. Kulden har været en stor udfordring for den 36-årige vandrer, der har været klædt i fire lag tøj, og som enten har overnattet i sit medbragte telt eller shelters undervejs. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Per giver en hånd med lokalt

Annonce