Annonce
Digeposten

En anderledes nadver blev modtaget i Løgumkloster Kirke

Heine Holmgaard er sognepræst i Løgumkloster Kirke. Søndag formiddag i sidste uge kunne han igen stille sig op på prædikestolen, efter at kirkerne har haft lukket i mere end to måneder. Foto: Timo Battefeld
Der bliver igen sunget, bedt og modtaget nadver i landets kirker. Det gjorde der også søndag formiddag i sidste uge, da der var højmesse i Løgumkloster Kirke. Men alt var ikke helt, som det plejede at være.
Annonce

Løgumkloster: - Det er dejligt, at vi igen kan samles i kirken, selvom der er nogle restriktioner. Men det går jo fint, sagde sognepræst Heine Holmgaard.

Og det havde han ret i. For der var fint med plads mellem kirkegængerne i Løgumkloster Kirke søndag formiddag i sidste uge til højmesse. Hver anden kirkebænk var lukket af med bånd, så der kunne holdes afstand til hinanden. Heldigvis er Løgumkloster Kirke en stor kirke, så der var plads til afstand, som retningslinjerne foreskriver det.

Højmessen var den anden begivenhed i kirken, siden de store trædøre blev lukket sammen med det meste andet i Danmark for mere end to måneder siden. Men den sjette søndag efter påske blev kirkegængerne igen budt indenfor.

Heine Holmgaard, der både er sognepræst i Løgumkloster og i Bedsted, har holdt gudstjenester online under coronakrisen. Det har været en stor succes med mange seere og positiv respons. Men sognepræsten var glad for igen at have øjenkontakt med folk.

- Det er dejligt igen at stå foran sin menighed og holde prædiken i stedet for at stå foran et kamera og optage gudstjenesten, sagde Heine Holmgaard.

Annonce

En anderledes nadver

Da det var blevet tid til nadver, foregik det dog på en lidt anden måde end normalt. For der blev ikke knælet ved alterskranken, da der skulle modtages brød og vin. Og kirkegængerne blev heller ikke velsignet en efter en af præsten, som det plejer at ske ved en nadver. For at mindske risikoen for at komme for tæt på hinanden, måtte hver kirkegænger selv taget sit bæger til vin og stille sig på en række et godt stykke fra alteret, mens Heine Holmgaard til sidst velsignede kirkegængerne på én gang.

- Det var lidt underligt, første gang man skulle have plastikhandsker på til nadveren, men det fungerer fint, sagde han.

Det havde sognepræsten også ret i. For kirkegængerne i Løgumkloster Kirke kunne alle igen gå ud af kirkedøren - velsignet.

Søndag formiddag i sidste uge var der højmesse i Løgumkloster Kirke. Det var første søndag, efter kirkerne lukkede kirkedørene for mere end to måneder siden.
Normalt er det kun salmebøger, der ligger klar til at tage, når man kommer ind i kirken. Nu har håndspritten også fået en fast plads. Foto: Timo Battefeld
Hver anden kirkebænk var lukket af i Løgumkloster Kirke for at være sikker på, at der blev holdt afstand til hinanden. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce