Annonce
Digeposten

En livslang tilværelse som kroejer

Ægteparret Bodil og Peter Otte har haft ansvaret for Agerskov Kro og Hotel i 44 år. Igennem tiden er de blandt andet blevet kåret som årets bedste hotel af hotelkæden Small Danish Hotels. Foto: Jacob Schultz
Som blot 23-årige overtog ægteparret Bodil og Peter Otte ansvaret på Agerskov Kro. Parret har siden sat deres eget præg på stedet, som flere gange er blevet belønnet. Nu takker de snart af.
Annonce

Agerskov: Bodil og Peter Otte sad midt i frokosten i hjemmet i Agerskov, da tilbuddet, de ikke kunne sige nej til, kom ind ad døren. Bestyrelsesparret på Agerskov Kro havde fundet andet arbejde. Derfor skulle der nye til at tage over.

Den opgave fik Bodil og Peter Otte. Dengang var de ikke meget mere end 23 år, men som Peter Otte i dag siger, så skulle der nye udfordringer til.

Den 1. april 1976 blev parret ansat som bestyrelsespar på kroen. Bodil og Peter Otte var dog trods deres unge alder ikke uerfarne i restaurationsbranchen. Peter kom fra en kokkestilling, og Bodil havde været smørrebrødsjomfru på Hotel Dagmar i Ribe.

Hotel Dagmar var stedet, hvor parret mødte hinanden.

- Vi kendte det gamle bestyrelsespar, fordi Bodil en gang imellem hjalp til på Agerskov Kro. Men inden vi flyttede herned, tænkte jeg da, hvad fanden vi skulle der, griner Peter Otte, mens han husker tilbage.

Men trods erfaringen, var det ikke alle, der havde tiltro til, at det unge par var klart til opgaven.

- Der var nogle gæster, der afbestilte en fest på kroen, da de fik at vide, at vi overtog som bestyrelsespar. De mente, vi var for unge, fortæller Bodil Otte.

- Men vi skulle vise dem, tilføjer Peter Otte.

Som sagt så gjort.

- Der var nogle gæster, der afbestilte en fest på kroen, da de fik at vide, at vi overtog som bestyrelsespar. De mente, vi var for unge.

Bodil Otte, ejer af Agerskov Kro og Hotel

Annonce

Købte kroen

Fem år senere i 1981 var det ikke længere nok at bestyre stedet. Derfor købte parret kroen. Dengang var der ingen værelser til overnattende gæster. Det fik Bodil og Peter Otte lavet om på, så der i dag er 53 værelser. Det var en god investering, for kroen har i dag i gennemsnit 60 mennesker til overnatning. Og Agerskov Kro og Hotel er samtidig for fjerde år i træk kåret af hotelkæden Small Danish Hotels som årets bedste hotel på baggrund af gæsternes respons.

- Vi giver 100 procent til vores gæster. Jeg går for eksempel gerne ned i købmanden, hvis gæsterne har brug for det, siger Bodil Otte, mens husbonden tilføjer:

- Vi kender ikke ordet nej. Og så tror jeg, at gæsterne virkelig føler sig hjemme her. Vi har nogle gæster fra Sjælland, der i løbet af 17 år har været her 65 gange, smiler han.

Annonce

Generationsskifte

Nu er der gået 44 år fra dagen ved frokostbordet, hvor Bodil og Peter sagde ja til at blive bestyrelsespar. Derfor er ægteparret nu blevet enige om, at det er tid til et generationsskifte. Til deres store glæde - og overraskelse - har børnene Hanne og Lars Peter sagt ja til at tage over.

- Det er fantastisk, at de vil det. Ellers havde vi været nødt til at sælge. Nu kan vi jo blive ved med at komme her, fortæller Bodil Otte.

Og selvom Bodil og Peter ved årsskiftet trækker sig tilbage, så bliver det højst sandsynligt ikke en fuldstændig tilbagetrækning.

- Vi kender jo ikke til andet, så vi kommer nok stadig og hjælper til, smiler Bodil Otte.

Bodil og Peter Otte modtog i år også årets Æresrummelpot, som er en pris, der bliver givet til dem, der har kastet særlig glans over Sønderjylland. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce