Annonce
Digeposten

Få et kig indenfor: Ny færge stævner ud på Rømø-Sild

RömöExpress er den nye færge på linjen mellem Rømø og Sild. Færgen kommer egentligt fra Norge, hvor den også er bygget - men nu er den gjort klar til at sejle på den dansk/tyske forbindelse. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Rømø-Sild-linjen har fået en ny færge. Den nye færge var lidt forsinket på grund af tekniske vanskeligheder, men nu sejler den som planlagt. Nyerhvervelsen kommer især til at gøre en forskel på forbindelsen i højsæsonen.
Annonce

RØMØ: Godt og vel 75 millioner kroner har skiftet hænder i Syltfähres jagt på en ekstra færge til overfarten mellem Rømø og Sild. Hidtil har SyltExpress været den eneste færge på linjen, men nu er den nyindkøbte RömöExpress også i fart på ruten.

Den nye færge giver en solid udvidelse af kapaciteten - og det er noget, som man har arbejdet i retning af i flere år, forklarer direktør Birte Dettmers:

- Vi har haft planer om at udvide kapaciteten på overfarten gennem de sidste to-tre år, og i dag har vi så endelig kunnet gøre det. Det har været en udfordring for os at finde den rette færge, for den skal både passe i bredden og længden for at kunne gå ind i Havneby.

Den nye RömöExpress er købt i Norge, hvor den tidligere har sejlet. Siden har den været på værft, og en gennemgående renovering af færgen betyder, at der er nye tilbud klar til passagererne. Således er indretningen helt ny, og færgen har i det hele taget fået en gennemgående opgradering.

Den tyske kæde af fiskerestauranter, Gosch, har fået plads ombord. Restauranten vil blive drevet af Syltfähres folk, og du vil således kunne gå ombord i færgelinjens eget menukort samt specialiteter fra Gosch. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Gosch-restaurant ombord

Restauranten på den nye RömöExpress er samtidig et samarbejde med den tyske kæde af fiskerestauranter, Gosch. Sejler du med den nye færge på ruten, kan du stadig få Syltfähres normale menukort, men der vil også være nye muligheder takket værd samarbejdet, slår Birte Dettmers fast.

- Det er os, der driver restauranten, men vi vil på ruten sælge produkter fra Gosch, og det er en nyhed for os. Vi tror, det er en rigtig god løsning for os at kunne samarbejde med Gosch, der også er kendt blandt danskerne. Det hjælper os uanset hvad, at vi kan give de rejsende en god madoplevelse på vej til og fra Sild, siger Birte Dettmers.

Den nye, ekstra færge kommer især til at gøre en forskel på ruten i højsæsonen, som går fra april til oktober, samt ved højtider og helligdage.

Kaptajn Jess Hauser fik æren af at sejle med de første gæster på ruten tirsdag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
RömöExpress adskiller sig fra søsterskibet, SyltExpress på en del områder. Nyerhvervelsen har to vogndæk og har plads til en del flere biler. 127 for at være helt præcis. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et kig indenfor hos Gosch på den nye færge. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce