Annonce
Digeposten

Farver i entreen: Mindefond bag kunstgave til bosted

Det er helt i Jens Thode Jensens ånd, at der kommer smukke ting på væggen, vurderer bestyrelsen bag Jens Thode Jensens Mindefond. Det smukke maleri på væggen i Rosenvænget er et marsk-motiv udført af Højer-kunstner Ghita Svensen. Billedet er taget i forbindelse med ophængningen. Til højre ses fondsbestyrelsen bestående af Lone Clausen og Carl Jørgen Mazanti, til venstre er det teamkoordinator Birgit Nielsen og afdelingsleder Susanne Linnet. Privatfoto
Mindefonden for en tidligere beboer står bag en kunstnerisk udsmykning af bostedet Rosenvænget i Skærbæk
Annonce

SKÆRBÆK: Det blev jul et par dage før tid på bostedet Rosenvænget i Skærbæk. Her pryder nu et maleri udført af Højer-kunstner Ghita Svensen i indgangspartiet.

Bag den farverige gave står Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat.


Jeg ser det er helt i Jens Thode Jensens ånd, at der kommer smukke ting på væggene, det ville have glædet ham.

Carl Jørgen Mazanti, medlem af fondsbestyrelsen, Skærbæk


Jens Thode Jensen var født og opvokset på et landsted i Vinum sammen med syv søskende. Da han  i en tidlig alder blev handicappet, valgte han og familien, at han skulle blive boende på landstedet sammen med sin mor. Da han senere fik det sværere ved at klare hverdagen, flyttede han til Rosenvænget, som på det tidspunkt var et plejehjem. Her oplevede han et godt otium.

Han fik en handicapledsager Lone Clausen ved sin side, og hun sørgede for, at han fik mange sjove oplevelser helt indtil det sidste. I omkring 15 år var Lone Clausen ved hans side, indtil han døde som 67-årig i 2016.

Annonce

Sang og musik

Allerede mens han levede, blev der lavet en fond, der havde det formål at sprede glæde blandt ældre i lokalområdet.

- Han gik meget op i sang og musik, og Kisser og Søren var hans favoritter. Dem har vi haft på besøg både mens Jens levede, men også efter hans død, fortæller Lone Clausen.

Sammen med advokat Carl Jørgen Mazanti udgør hun i dag bestyrelsen for mindefonden, der igennem årene har støttet en lang række initiativer i lokalområdet. Og nu vendte fonden altså tilbage med en gave til det sted, hvor det hele begyndte.

- Jeg ser det er helt i Jens Thode Jensens ånd, at der kommer smukke ting på væggene, det ville have glædet ham, siger Carl Jørgen Mazanti.

Lone Clausen er helt enig.

- Det glæder fondsbestyrelsen, at der atter er kommet beboere på Rosenvænget, det var derfor oplagt, at Fonden Jens Thode Jensens mindelegat donerer til udsmykning af stedet. Det er mit håb, at husets brugere, pårørende og personale vil glædes over dette, lyder det fra hovedpersonens tidligere hjælper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce