Annonce
Digeposten

Fiat 500 fra Højer til Torino.

Hovedpersonen den røde Fiat 500 her sammen med Erling Petersen, Albert Petersen og kunstneren Gleb Tkachenko ved den næsten færdige skulptur i egetræ på Toosbuyes Torv. Foto: Holger Ringgaard

25 år med motorsave, sandpapir og store egekævler bliver fejret på mange måder

Annonce

HØJER: Højer Internationale Træskulptur Symposium har i år lavet reklame otte steder i hele Tønder kommune, forud for Træskulptursymposiet i Højer, der afholdes i dagene fra 17. til 25. juni ved Kiers Gaard, Søndergade 12. i Højer. Et af stederne var Toosbuys Torv i Bredebro, og her havde Erling Petersen, indehaver af Kvik Auto, på forhånd købt en skulptur af en Fiat 500.

Den russiske kunstner Gleb Tkachenko, tog udfordringen op og lavede en flot kopi af en Fiat 500 årgang 1957.

Historien bag er, at Fiat 500 i år kan fejre 60 års jubilæum og i anledningen af jubilæet kører 12 danske Fiat 500 entusiaster til Torino i Italien for at fejre jubilæet. Erling Petersen er selv Fiat 500 entusiast, og han synes det ville være flot at sende en skulptur af en Fiat 500 i træ med til Italien. Skulpturen af bilen udstilles under Træskulptursymposiet i Højer, hvor skulpturen kan beundres frem til afslutningen på søndag.

Ved afslutningen, hvor Eva Kjer Hansen holder afslutningstalen, kan man byde på endnu ikke solgte skulpturer.

Annonce

Jubilæet

Symposiet holder i år 25 års jubilæum og i den anledning er der lavet forskellige tiltag, blandt andet "Residencys", hvor en kunstner bor og arbejder i Højer i ca. 1 måned. Første "Residency" bliver afholdt fra 26. juni til 28. juli med en skulptør fra Sydkorea. Det andet "Residency" bliver afholdt fra ca. midt september til midt oktober med en maler fra Indien. Der arbejdes på endnu et eller to "Residency" ophold i løbet af 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Digeposten

Klumme: Kirkegaard og Klippekrabber

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Annonce