Annonce
Digeposten

Filmstjerne: Jeg har olle daue kunnet lide skuespillet

Den røde løber var rullet ud foran Biografen 1-2 i Tønder, da der var premiere på filmen "Onkel", som er en internationalt præmieret dansk film. Foto: Jacob Schultz
Filmen "Onkel", der er optaget i Tønder og omegn og med amatørskuespillere i rollerne, bliver af anmelderne rost til skyerne - blandt andet for sin autenticitet. En af rolleindehaverne er vant til at stå foran publikum og underholde på sønderjysk.
Annonce

Løgumkloster: "Skuespillet lever. Præstationerne er fremragende, amatørkræfter eller ej". "Den nye danske film ’Onkel’ kunne næsten have været en stumfilm, men når alligevel at få sagt noget mere ægte om livets drama end fem normale danske spillefilm til sammen". "Sceneriet er formidlet med en særlig ægthed og autenticitet, der kommer af at filme på virkelige lokaliteter og caste amatørskuespillere og ægte mennesker i rollerne".

Det er blot nogle af de rosende anmeldelser af filmen "Onkel". En film, der ligesom mange af skuespillerne, stammer fra det sønderjyske. En af amatørskuespillerne, der medvirker, er komiker og tidligere dyrlæge i Løgumkloster, Ole Caspersen.

Men selvom der bliver skrevet "amatør" foran skuespiller, er Ole Caspersen langt fra uvant med at indtage en rolle. Han har i mange år været medlem af amatørteateret i Løgumkloster og underholder desuden hvert år til stor glæde for mange med sine kloster-monologer under Klostermærken.

- Jeg har alle dage godt kunnet lide at spille skuespil. Derfor har det også været vanvittig morsomt at være med i filmen, fortæller Ole Caspersen. Han var heller ikke i tvivl om, at han skulle takke ja til tilbuddet, da det kom, efter at instruktør, Frelle Petersen, havde fundet frem til Løgumklosters morsomste mand netop gennem Løgumkloster Amatørteater.

- Jeg har alle dage godt kunne lide at spille skuespil. Derfor har det også været vanvittig morsomt at være med i filmen.

Ole Caspersen.

Annonce

Nervøs på scenen

Men selvom Ole Caspersen er scenevant, er det noget andet at stå foran en rullende kamera.

- Jeg kan stadig godt blive nervøs, når jeg står på scenen. Der skal man skrue op for armbevægelserne. Det er noget helt andet på film. Der skal man være mere afdæmpet, fortæller Ole Caspersen, der ikke oplevede nogen problemer med at stå foran kameraet.

- Når først det kører, er det nemt og "glant". Men da jeg skulle se optagelserne bagefter, der var jeg lige ved at skide grønne grise. Tænk nu, hvis jeg havde tumpet rundt og ødelagt det for filmholdet.

Det er ikke kun de mange års erfaring på scenen, som Ole Caspersen har bidraget med til optagelserne. For at gøre filmen så autentisk som mulig, er amatørkræfterne taget med udgangspunkt i de roller, som skuespillerne spiller.

Derfor er Ole Caspersen i rollen som Johannes også dyrlæge - præcis som han selv har været i mange år.

- Nogle af de gloser og måder operationerne af dyrene foregår på i filmen, er noget, som jeg har foreslået, siger han.

Annonce

Den røde løber

Filmen har blandt andet vundet hovedprisen Tokyo Grand Prix ved dette års Tokyo International Filmfestival, og det er blevet til flere gallapremierer, blandt andet i Tønder og i Grand Biograf i København.

Selvom man er sønderjyde med fødderne solidt placeret i mulden, kan man stadig godt nyde også at have dem på den røde løber.

- Det er vildt mærkeligt at være med på den røde løber og være filmstjerne, griner Ole Caspersen og fortsætter:

- Jeg spillede jo bare mig selv, så jeg forstår ikke, hvordan det er blevet så stort. Men jeg kunne godt vænne mig til det.

Det skal den nye stjerne måske også. Tilbyder Frelle Petersen en ny rolle, hvis der skulle komme en film mere, siger Ole Caspersen ihvertfald ikke nej.

- Siger Frelle, at han har brug for mig i andre sammenhæng, er jeg klar. Jeg vil sindssygt gerne være med igen.

Ole Caspersen har ikke kun erfaring fra scenen, som han kunne bruge i filmen "Onkel". Han spiller rollen Johannes, som er dyrlæge - en titel som Ole Caspersen selv har haft i mange år. Akrivfoto: Per Arnesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce