Annonce
Digeposten

Fiskbæk Bro rejser sig igen

Murer Jan Carstensen har aldrig tidligere i sin lange karriere været med til at genopbygge en fredet bro. Det er spændende og en udfordring, lader han vide. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Håndværkere arbejder lige nu på at genrejse den nedrevne Fiskbæk Bro. Broen er fra 1770'erne og blev ved en fejl revet ned for næsten to år siden.
Annonce

TOFTLUND: De sidste par uger har tre mand fra murerfirmaet Knud Weiland og en enkelt tømrer fra Hjalmar Hansen i Bredebro haft travlt med at få genetableret den fejlagtigt nedrevne Fiskbæk Bro.

Arbejdet skrider langsomt fremad, fortæller murer Jan Carstensen, selv om der har været visse udfordringer. Især det våde efterår har været en udfordring, men det har ikke kunnet spolere oplevelsen af at lave noget unikt for den erfarne murer.

- Jeg har været murer i 37 år, men jeg har aldrig prøvet sådan noget her før. Det er en udfordring, siger Jan Carstensen og peger på, at genetableringen af en original bro ikke er noget, man som murer er med til hver dag.

Den nye Fiskbæk Bro består af støbte betonkanter, som bliver pakket ind i granitsten - hvoraf en del er fra den originale Fiskbæk Bro. Da cirka halvdelen af broens granitsten og -planker nåede at blive knust i en betonknuser, før fadæsen blev opdaget, har Tønder Kommune været ude på markedet for granitsten, som er fundet på Nordsjælland.

Slots- og Kulturstyrelsen har betinget sig, at arbejdet med at genrejse den fredede bro skal være afsluttet den 31. december. Og det skal være muligt at nå, siger afdelingsleder ved Tønder Kommune Christian Kjær-Andersen.

Tømreren fra Hjalmar Hansen styrer kranen, der løfter de tunge granitsten på plads. Det er langsomt arbejde, og man forstår næppe, hvor slidsomt det må have været at bygge broen for næsten 250 år siden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fiskbæk set fra oven. Til højre i billedet kan man se, hvordan vandløb er ledt uden om broen, hvor der lige nu arbejdes på at rekonstruere Fiskbæk Bro. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce