Annonce
Digeposten

Flere spændende idéer på tegnebrættet i Agerskov

I Agerskov er en af drømmene at plante en ny skov, der skal byde på skovstier, shelters og naturfitness. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I Agerskov inddrages borgerne i høj grad i, hvordan området kan udvikles, og her arbejdes der med flere spændende og storstilede idéer.
Annonce

Agerskov: Selvom et lokalsamfund ofte er et særdeles dejligt sted at bo, er det vigtigt hele tiden at udvikle sig og tænke nyt. Det vil man også meget gerne i Agerskov, og her gør man noget ved tingene.

Her har lokale aktører, frivillige og borgere et stærkt samarbejde med BID Danmark, og på de mange BID-møder inddrages de lokale tæt omkring, hvordan man kan udvikle Agerskov. Ofte starter idéerne som drømme, men på sigt er det planen, at meget skal føres ud i livet.

I september har der så igen været BID-møde i Agerskov, og her var der flere spændende ting på tegnebrættet. På idéplan arbejder man blandt andet mod et nyt børnebassin, nye byggegrunde, seniorboliger samt en legeplads for de mindste.

Annonce

Drøm om ny skov

En af de idéer, der arbejdes koncentreret med på BID-møderne i Agerskov er tilblivelsen af en ny skov, der med tiden skal indeholde hyggelige stier, shelters og måske også naturfitness.

Placeringen for plantningen af skoven er ved at være på plads, og i øjeblikket arbejdes der på, om man kan finde en fundraiser. Staten har afsat fem milliarder kroner til nye naturområder, og her er det håbet, at Agerskov kan komme i spil.

Der arbejdes også med at dele projektet op i små under-etaper, hvor nogle ting måske kan blive til virkelighed, inden skoven er skudt op.

En anden idé er en cykelsti mellem Agerskov og Branderup. Her vil man efter planen forsøge at sætte skilte op ved vejen, der skal vise, hvor den nye cykelsti gerne skal gå. Der skal også laves en video, hvor ruten markeres.

Folkene bag arbejdet med cykelstien håber desuden, at man kan få besøg af politikere, der med egne øjne vil kunne få syn for sagen i forhold til, hvorfor det er vigtigt med en ny cykelsti.

Annonce

Samlingssted

Blandt de mange idéer på BID-mødet finder man også et forslag, der i høj grad henvender sig til de unge i Agerskov og omegn.

Håbet er, at man på sigt kan lave et samlingssted, hvor de unge kan mødes og have det sjovt. I den proces vil man gerne inddrage de unge selv i forhold til, hvor det kunne være, og hvad der vil være vigtigt at få med.

Målgruppen for det nye samlingssted er ifølge BID-referatet unge i 7.-10. klasse.

Der blev også arbejdet med masser af øvrige idéer på byudviklingsmødet i Agerskov. Blandt andet blev der drøftet trafiksikkerhed og et kontorfællesskab for selvstændige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Annonce