Annonce
Digeposten

Fond uddelte penge og vil sætte et sidste aftryk

Johannes Bentzen uddelte som formand for Danske Bank Skærbæks Fond i sidste uge godt en kvart million kroner. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

I sidste uge uddelte Danske Bank Skærbæks Fond godt en kvart million kroner til lokale aktører. Næste år uddeles for sidste gang.

Annonce

Skærbæk: I sidste uge var der gaveregn over Skærbæk-egnen. Danske Bank Skærbæks Fond ved formand Johannes Bentzen delte i kultur- og forsamlinghuset Emanuel godt en kvart million kroner ud til otte lokale aktører.

Skærbæk Erhverv modtog det største beløb - 60.000 kroner til en ny mobilscene - og Fonden Skærbæk Byfest fik 40.000 kroner til renovering af herretoilet.

Lokalhistorisk Arkiv for Døstrup og Mjolden Sogne fik 22.500 kroner til et brandsikkert rum, Historisk Forening for Skærbæk og Omegn fik 13.790 kroner til nye film- og fotoscannere, de lokale blå spejdere fik 10.000 kroner til en bålhytte, og Vodder Krolf kunne glæde sig over 10.000 kroner til borde og bænke ved Kærnehuset.

Tove Tersbøl modtog 50.000 kroner, som skal bruges på køkkeninventar til det køkken, som Emanuel er ved at få bygget. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Penge til forsamlingshuse

Der var også penge til to forsamlinghuse. Kultur- og forsamlinghuset Emanuel modtog 50.000 kroner til køkkeninventar, og Gasse Forsamlingshus fik 50.000 kroner til renovering af huset.

Kristiane Dahlmann, der er kasserer for Gasse Forsamlingshus, modtog pengene og de vakte glæde.

- De falder rigtig tørt. Dem er vi meget glade for, slog hun fast.

I forsamlingshuset skal en gang og toilet ombygges. Kristiane Dahlmann vurderer, at arbejdet begynder i vinteren 2019/2020.

Kristiane Dahlmann, der er kasserer i Gasse Forsamlingshus, modtog 50.000 kroner til en renovering af huset. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Et sidste aftryk

Fonden havde i alt modtaget 18 ansøgninger.

Det var i år næstsidste gang, at lokale modtog pengegaver fra Danske Bank Skærbæks Fond. Fondsbestyrelsen har valgt at opløse fonden efter år med lavt renteniveau og minimeret udbytte, og den deler nu ud af egenkapitalen. Næste år bruges de sidste penge - et beløb, der så godt og vel svarer til dette års beløb - og størstedelen af pengene skal efter planen bruges på et kunstværk.

- Vi vil gerne sætte et sidste aftryk, fortalte Johannes Bentzen, der står i spidsen for en fond, der tidligere har bidraget til kunst i byen.

Kultur- og forsamlingshuset Emanuel er ved at få bygget et nyt køkken. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Robert Risgaard Lauritzen modtog på vegne af Skærbæk Erhverv 60.000 kroner til en ny mobilscene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce