Annonce
Digeposten

Formand for ældresagen er glad for åbning for besøg

Anne Brandt bor på plejecenteret Birkely, der er en del af Solgården i Bedsted. Hun kan igen få fysisk besøg af familien. Det skal bare foregå udenfor og uden fysisk kontakt. Det er den 87-årige kvinde glad for. Hun savner dog at få en kram fra familien. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Ældresagen: I Ældresagen i Løgumkloster, Bredebro og Skærbæk er man glade for, at de ældre på plejecentrene igen kan få besøg af deres pårørende. De ældre har nemlig behov for den kontakt, de får fra deres familier, forklarer formand, Peter Iversen Hansen.

- Det er meget vigtigt, at de kan komme i kontakt med deres pårørende på en eller anden måde. Når man skal være på så lang afstand i så lang tid, er det klart, at man vil opleve et savn, siger han.

Selvom de ældre endnu ikke kan få et fysisk kram, påpeger formanden, at det er et fremskridt, at de nu kan mødes udenfor.

- Jeg er sikker på, at plejecentrene og de besøgene overholder de regler, man skal.

Særligt for de ældre, der har en ægtefælle, der bor på plejecenter, er det ifølge Peter Iversen Hansen vigtigt, at de igen kan se hinanden. Nogle ældre har svært ved at forstå, at de ikke har måttet det i flere uger.

- Det er en god idé at åbne nu, for man er nødt til at gøre noget. Især hvis man har en ægtefælle på plejehjem, er det vigtigt, at man kan hilse på hinanden. De mangler hinanden, siger han.

Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce