Annonce
Digeposten

Fra Japan til Kloster med erfaring

Det er Jian Chen, der kommer til at stå i køkkenet sammen med tre andre kokke, når sushien til Yomi Sushis gæster bliver langet over bordet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Løgumkloster får en sushirestaurant. Det er ægteparret Mei Chen og Jian Chen, der er indehaverne af Yomi Sushi Ad Libitum. De har flere års erfaring med i kufferten blandt andet fra Japan og København.
Annonce

Løgumkloster: I Danmark fryser man sushi ned i 48 timer ved minus 21 grader, inden man spiser den for at undgå parasitter. Det gør man ikke i Japan. Der er det en delikatesse at spise fisken, så hurtigt som muligt efter den er fanget. Det er ifølge Mei Chen en af de største forskelle mellem en sushi-tilberedning i Danmark og Japan. Det er vigtigt at vide, når man åbner en sushi-restaurant i Danmark. Det er netop, hvad Mei Chen, 30 år, sammen med sin mand Jian Chen, 29 år, er ved at gøre. Den 16. maj får Løgumkloster dermed et sted, hvor man kan indtage den rå fisk. Sushi-restauranten, Yomi Sushi Ad Libitum, er den første af sin slags i Tønder Kommune.

Spørger man Mei Chen er hun ikke nervøs for om Løgumkloster er stor nok til at have et sådant spisested.

- Der bor over 3000 mennesker her, og med alle de små byer rundt om Løgumkloster, så er jeg sikker på, at det nok skal gå. Der er ikke andre sushi-restauranter i Tønder Kommune, så jeg tror på, at folk gerne vil køre for at få sushi. Og så kan familier kommer her i weekenderne. Der er også mange unge mennesker, der er glad for sushi, siger hun.

Det kommer til at være sushi ad libitum på menukortet hos Yomi Sushi. Derudover vil der være spyd med blandt andet kylling, oksekød og rejer og varmeretter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Fra Kina til Japan til Løgumkloster

Ægteparret kommer oprindelig fra det sydøstlige Kina, men har boet i Danmark siden henholdsvis 2007 og 2012. De mødte hinanden på Roskilde handelsskole, hvor de begge studerede, mens de arbejdede på hver deres sushirestaurant i København. Her har de hentet meget af deres erfaring fra. Men når Jian Chen kommer til at stå i køkkenet i sin egen restaurant, bliver den meste af hans erfaring hentet fra Japan, hvor ham arbejdede med den rå fisk i fem år.

Teltpælene blev endnu engang rykket op, da Jian Chen flyttede til Løgumkloster for godt et år siden. Da det meste af restauranten stod klar for godt to måneder siden, flyttede Mei Chen og deres tvillingedrenge på tre og et halvt år med.

- Min mand havde søgt på mange boligsider i hele Danmark, da vi faldt over Løgumkloster. Vi besluttede, at det var et godt sted at flytte hen. Her var ro. Jeg så på et kort, at det ligger midt i kommunen, så det måtte være et godt steder, smiler Mei Chen, der selv kommer til at holde styr på alt det, der foregår udenfor køkkenet.

Annonce

Fokus på smil

Spisekortet kommer til at være fyldt med forskellige menuer med sushi, som Jian Chen sammen med tre andre i køkkenet kommer til at stå for, men der kommer også til at være varme retter inspireret af Thailand og Japan. Og så kommer kylling i karry også med på menuen.

- Det er der mange danskere, der godt kan lide, siger Mei Chen.

Det er ikke den eneste forskel, der er mellem Danmark og Japan på sushi-området, forklarer Mei Chen. I Japan har hver kok fokus på hver deres område og tilbereder hver deres ting. Derefter kan man så arbejde sig op til at lave andre ting. Sådan bliver det ikke hos Yomi Sushi. Samtidig kommer der til at være langt større fokus på gæsterne og hygge i restauranten i Løgumkloster, end hvad der er almindeligt i Japan.

- I Danmark er der mere fokus på at smile og venlighed overfor kunderne i forhold til i Japan. Vi skal have en restaurant, hvor gæsterne er glade for at kommer, siger Mei Chen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce