Annonce
Digeposten

Fra løs idé til stærk forretning: Kunne højst gå galt

Tony Ehlers Mensel har valgt en karriere som selvstændig, og den tilværelse har bragt ham rigtig godt omkring. Foto: Michael Ehrhorn
Når man er arbejdsløs, kan man jo lige så godt starte sin egen virksomhed, og det har lokale Tony Ehlers Mensel formået på stærkeste vis.
Annonce

DRENGSTED: En ATV, en kørestol, en ladcykel og en række øvrige cykler. Det er den samling, der står linet op som velkomst i Tony Ehlers Mensels indkørsel i Drengsted. Fra barndomshjemmet driver han en succesfuld virksomhed, efter at Tony i 2016 købte en kassevogn og sprang ud som selvstændig. Noget som langt fra altid har ligget i kortene.

Vejen dertil har nemlig ikke været uden bump. Tony Ehlers Mensel er ordblind, og en uddannelse var derfor en udfordring. Hos Skærbæk Cykler og Scootere fik han dog chancen, hvor også en Erhvervsgrunduddannelse (EGU) kom i hus.

En vej, der hos Tony tændte en gnist, der altid her gemt sig et sted i ham.

- Fra konfirmationsalderen elskede jeg at cykle, når jeg kom hjem fra skole. Sådan en cykel går dog i stykker, og så måtte jeg lære at lave den. Senere fik jeg en knallert, som også gik i stykker, men den blev ikke lavet ordentligt. Så måtte jeg jo selv lære det også, siger Tony Ehlers Mensel.

Annonce

Vildt spring

Efter tiden hos Skærbæk Cykler og Scootere stod Tony uden job. Han prøvede forskellige brancher af, men uden at tingene satte sig for alvor.

Af samme grund tog han i 2016 et spring.

- Mine dagpenge stod til at ophøre. Jeg nægtede at gå over på kontanthjælp, og så besluttede jeg at starte mit eget. Jeg tænkte, at det da maksimalt kunne gå galt, griner Tony Ehlers Mensel.

Tony Ehlers Mensel har specialiseret sig i langt mere end cykler. Blandt andet ATV-maskiner. Foto: Michael Ehrhorn

Med den indstilling blev Tony´s Cykelværksted født, og det tog fart.

- Efter Skærbæk havde jeg givet mange gode råd fra mig, og på den måde havde jeg allerede en lille kundekreds. Herfra handlede det om at gøre det godt, for så ville folk fortælle det videre. Den slags tager tid, men for mig er det klart nummer et. Pludselig stod jeg med en aftale med PostNord, som jeg skulle lave cykler og knallerter for, fortæller Tony.

Annonce

En slags Pippi

Der er løbet rigtig mange liter vand igennem den berømte å siden 2016. Navnet er stadig Tony´s Cykelværksted, men det er langt fra kun cykler, han har at gøre med.

Gennem årene har han nemlig specialiseret sig i det meste.

- Nu laver jeg alt fra cykler til knallerter, scootere, kørestole og ATV-maskiner. Jeg minder nok lidt om Pippi Langstrømpe. Min indstilling er, at har jeg ikke prøvet det før, kan jeg sikkert godt finde ud af det alligevel. Man bliver i hvert fald aldrig fattigere af at have prøvet, lyder det fra hovedpersonen.

Annonce

God størrelse

Tony's Cykelværksted dækker i 2020 det meste af Syd- og Sønderjylland. I Tønder Kommune henter og bringer han gratis i sin grønne kassevogn.

Tony Ehlers Mensel sprang ud som selvstændig i 2016. Foto: Michael Ehrhorn

Og selvom det er gået stærkt, ligger drømmene om yderligere udvidelser langt væk.

- Jeg står et godt sted, og jeg er ikke gearet til eksempelvis en butik. I dag er jeg selvstændig og har stadig min frihed. Det er super fedt at leve af min hobby og have skabt en levevej, men det er også dejligt, at jeg stadig kan lave andre ting, slutter Tony Ehlers Mensel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce