Annonce
Digeposten

Fysioterapeut og selvstændig ved en tilfældighed

Jette Nielsen kan den 1. oktober fejre 25 års jubilæum som indehaver af Klinik for Fysioterapi i Skærbæk. Foto: Karin Lorenzen

For 25 år siden overtog Jette Nielsen Klinik for Fysioterapi i Skærbæk, og det eneste, der ikke har forandret sig siden, er navnet på klinikken og indehaveren.

Annonce

Skærbæk: For godt 25 år siden tog Jette Nielsen en køretur fra Esbjerg til Skærbæk, der forandrede hendes tilværelse og gjorde hende til indehaver af sin egen klinik.

- Jeg skulle egentlig bare være vikar, men på køreturen ned til klinikken i Skærbæk overtalte den daværende ejer mig til at købe klinikken, så det var meget uplanlagt, fortæller Jette Nielsen.

Hun er i dag 53 år, og havde dengang kun været fysioterapeut i ganske få år, hvor hun havde arbejdet i Esbjerg. At hun blev indehaver var derfor næsten ligeså tilfældig, som dengang hun valgte uddannelsen.

- Det var det, man kunne blive i Esbjerg, hvis ikke man ville være maskinmester eller håndværker, griner Jette Nielsen, der tog uddannelsen som fysioterapeut, efter at hun havde været ude at rejse og et smut forbi Århus.

De seks fysioterapeuter i klinikken har hver uge flere hundrede patienter i hænderne, enten på briksen eller til holdundervisning. Foto: Karin Lorenzen
Annonce

Store forandringer

Jette Nielsen har tre børn på 23, 21 og 17 år, og hun bor i øjeblikket alene i et parcelhus i Ribe. De to ældste læser, mens ham på 17 år er udvekslingsstudent i Colorado, USA.

I klinikken på Storegade bor hendes anden familie - hendes medarbejdere. I alt er de seks fysioterapeuter og en sekretær, og så er der forskellige behandlere tilknyttet efter behov.

- At jeg er her efter 25 år handler om, at faget aldrig står stille. Det er så levende, og man kan hele tiden udvikle sig selv, behandlingerne og teknikkerne, forklarer Jette Nielsen, der især er glad for de gode kollegaer, hun arbejder sammen med.

- De bidrager med en masse og kommer med nye input og kvalifikationer. Vi sparrer meget med hinanden og spørger hinanden, det er virkelig godt at være her, understreger Jette Nielsen.

Klinikken, hun overtog for 25 år siden, bestod dengang af to brikse, en ribbe, varmeindpakninger, et skrivebord og en stigereol. I dag er der otte lukkede behandlerrum, to træningssale, en masse maskiner og teknik og ikke mindst altså fem kollegaer ansat og en sekretær til at holde styr på de mange hundrede patienter, der hver uge går gennem hænderne på fysioterapeuterne, når de kommer til behandling eller går på et af de mange hold, der udbydes.

For ganske nylig tog Jette den helt nye træningssal i brug og den bruges isæt til holdundervisning. Foto: Karin Lorenzen
Annonce

Tilbud og reception

De 25 år er fejret hele september med tilbud på forskellige hold og behandlinger, og så inviterer Jette Nielsen til reception den 1. oktober fra kl. 15, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og hilse på jubilaren. Her håber hun også, at gæsterne vil gå ned og se den nye træningssal, der netop er blevet færdig. Et stort lyst lokale, der kan bruges til holdtræning, og som er indrettet med helt nye materialer og udstyr.

- Jeg er ikke færdig, jeg tager i hvert fald 15 år mere eller, skal jeg sige - jeg bliver ved så længe, jeg synes, det er sjovt, og det er sjovt, understreger 25-års jubilaren.

Jette er selv meget opmærksom på at man ikke behøver at vente med at træne til man har udfordringer med bevægapparatet. Det er en god idé at træne inden det gør ondt. Foto: Karin Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce