Annonce
Digeposten

Fysisk handicappede skal også have sved på panden

Mads Ebsen har et medfødt handicap, der gør, at han sidder i kørestol. Det forhindrer ham dog langt fra i at være aktiv. Med den nye klub i Døstrup med para-idræt håber han på, at flere med et fysisk handicap også vil få sved på panden. Privatfoto: Anja Ebsen
Til efteråret bliver det muligt at dyrke idræt i kørestol. I Mini-hallen i Døstrup kommer der nemlig en klub for para-idræt.
Annonce

Døstrup: Det skal være muligt at dyrke idræt, selvom man har et fysisk handicap eller på anden vis ikke trives ved almindelig sport i større forsamlinger. Det kommer man til at kunne i Døstrup. Til efteråret begynder en ny klub i Mini-hallen, hvor der kan spilles basketbold, tennis, eller på anden vis være fysisk aktiv, selvom man sidder i kørestol.

Det er Anja Ebsen og hendes søn 19-årige søn Mads Ebsen, der er initiativtager til klubben.

Mads Ebsen har et medfødt handicap og sidder derfor selv i kørestol. Men det forhindrer ham ikke i at være aktiv. Han dyrker kørestolbasket, dyrker håndcykel, styrketræning og crossfit, og han har samtidig også været træner på sportscamps for kørestolsbrugere. Nu vil han have flere med et fysisk handicap med. Det er derfor ham, der kommer til at stå for træningen i klubben, mens Anja Ebsen står for det praktiske arbejde.

- Vi vil gerne have flere i gang, som ellers kan have svært ved at være aktive, enten fordi de er fysisk udfordret, eller fordi de ikke trives i større forsamlinger. De skal kunne være et sted, hvor de føler sig hjemme og være aktive på lige vilkår som alle andre, siger Anja Ebsen.

Derfor er man velkommen i klubben, uanset om man sidder i kørestol eller ej.

Både hende og sønnen har i kraft af Mads Ebsens eget handicap erfaret, at der kan være langt mellem klubber, der tilbyder para-idræt. Det er blandt andet i Esbjerg, at Mads Ebsen spiller basketbold.

Det kan derfor være en udfordring at fastholde særligt børn og unge i para-sporten. Det håber Anja og Mads Ebsen nu bliver lidt lettere for folk i Tønder Kommune, når klubben, som er en underafdeling af idrætsklubben Sparta i Døstrup, kommer op at stå.

Vi vil gerne have flere i gang, som ellers kan have svært ved at være aktive, enten fordi de er fysisk udfordret eller fordi de ikke trives andre steder. De skal kunne være et sted, hvor de føler sig hjemme og være aktive på lige vilkår som alle andre.

Anja Ebsen, initiativtager til para-idræt i Døstrup

Annonce

Kørestole og håndcykler

På grund af coronakrisen har Anja og Mads Ebsen været nødsaget til at udsætte åbning af klubben. Men tiden er brugt på at søge fonde, som har bidraget til de sportskørestole og håndcykler, der er tiltænkt skal være i klubben.

- Det skal også være sådan, at man kan låne en håndcykel, så man kan komme med sin familie, hvis de for eksempel skal på en cykeltur eller løbe Royal Run, fortæller Anja Ebsen.

Hvilken form for sport, der skal dyrkes i Mini-hallen, er op til deltagerne selv.

Lige nu er planerne, at når klubben åbner for træning, vil det blive en aften om ugen. Men håbet er på sigt, at der vil kunne kobles andre sociale aktiviteter på, som for eksempel at folk kan mødes til en rulle- eller cykeltur i det fri.

Håbet er samtidig, at folk fra hele Tønder Kommune har lyst til at bakke på og bruge klubben.

Mads Ebsen spiller blandt andet kørestolbasket i Esbjerg. Det skal også være muligt i den nye klub i Døstrup, hvor der er indkøbt sportskørestole. Privatfoto: Anja Ebsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce