Annonce
Digeposten

Genbrugsperle i Skærbæk må dreje nøglen om efter 27 år

KFUM's Sociale Genbrugsbutik åbnede i 1993, men efter november 2020 er det slut. Foto: Google Street View
KFUM's Sociale Genbrugsbutik har traditioner helt tilbage fra 1993, men når november 2020 rinder ud, er det hele forbi.
Annonce

Skærbæk: "Alting har en ende". Sådan synger Michael Bundesen og Shubidua i en udødelig klassiker, og selvom det er en noget trist betragtning, så er det realiteterne for langt det meste.

Nu også for et stykke genbrugshistorie i Skærbæk. For 27 år siden i 1993 åbnede KFUM's Sociale Genbrugsbutik nemlig op for første gang, og det blev et sted, der skulle komme til at gøre en væsentlig forskel lokalt.

Indtægterne fra genbrugsbutikken gik nemlig til hjemløse, ensomme og sårbare børn, unge og voksne. Det gør de stadig, men tiden ser nu ud til at være løbet fra forretningen i Jernbanegade.

Når november 2020 går på hæld, gør livet nemlig præcis det samme for KFUM's Sociale Genbrugsbutik.

Annonce

Svært at finde frivillige

Årsagen til, at det hele nu er forbi i Skærbæk for genbrugsbutikken, er ikke, at de lokale ikke længere har lyst til at støtte op. Det har de stadig.


Vores ældste medarbejder er 93 år, og alle er kede af at lukke.

Morten Olesen, Bestyrelsesformand KFUM's Sociale Genbrugsbutik


Problemet ligger på den anden side af kasseapparatet. Det er nemlig særdeles svært at finde frivillige, der vil arbejde i KFUM's Sociale Genbrugsbutik, og oven i det er der også opstået andre problemer. Der er nemlig ikke mange, der har lyst til at være del af bestyrelsen, og den slags går altså ikke, hvis man skal overleve.

- Vi holder ophørsudsalg i november, hvor alt sælges til halv pris. I samme periode modtager vi ikke nye varer. Vi har haft mange gode og dygtige medarbejdere, men desværre har vi ikke nok. Vores ældste medarbejder er 93 år, og alle er kede af at lukke, siger bestyrelsesformand Morten Olesen i en pressemeddelelse.

KFUM's Sociale Genbrugsbutik var tilbage i 1993 den første genbrugsbutik i den daværende Skærbæk Kommune. Siden starten her har KFUM engageret sig yderligere i Tønder Kommune, hvor man blandt andet har sat konceptet Ballast i søen, som er gratis, anonym og professionel hjælp til 5-25-årige børn og unge fra familier med alkoholmisbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce