Annonce
Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Kjeld Thrane (tv), formand for bevillingsudvalget KursKultur 2.0, er godt tilfreds med, at arrangementerne, som har fået støtte, inddrager alle aldersgrupper. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Den 2. oktober 2021 vil det være muligt at komme til et genforeningsarrangement i Tønder. Interreg-projektet KursKultur 2.0 har bevilget et støttebeløb på 77.577 kroner til arrangementet.

Tønder: En donation på 77.577 kroner fra Interreg-projektet KursKultur 2.0, der har til formål at fremme den dansk-tyske forståelse, betyder, at der den 2. oktober i Tønder, vil være et aften-arrangement om genforeningen. Til arrangementet vil foreninger og organisationer fra de to mindretal på tværs af grænsen blive placeret ved siden af hinanden, hvor de kan lære hinanden at kende. Derudover vil der også være en paneldiskussion og et musikalsk program på aftenen.

Formålet med det lokale projekt er at sætte gang i et netværk mellem mindretallenes foreninger og organisationer, der senere kan danne grundlag for fremtidige fælles projekter på vestkysten. Derudover er det også en god måde at give flertalsbefolkningen et indblik i mindretallenes historie og foreningsliv.


Annonce

Vores kultursamarbejde og støtten til dansk-tyske projekter har en stor betydning for vores region. Kulturaktører fra begge sider af grænsen har til trods for pandemien fantastiske ideer til projekter, hvor borgerne bringes sammen i interessefællesskaber, og netværk opbygges.

Kjeld Thrane


Anledningen til arrangementet er, at man gerne vil fejre de 100 år med mindretal sammen. Partnerne til projektet er Schleswigsche Partei, Sydslesvigsk Forening og Sydtønder Amt.

Corona har drillet

I denne omgang har i alt fem projekter fået en donation fra Interreg-projektet KursKultur 2.0, som samlet har doneret 607.495 kroner til dansk-tyske formål. Første gang det var muligt at søge om penge til arrangementer var i efteråret 2019. Siden dengang har i alt 28 dansk-tyske projekter fået støtte fra Interreg for i alt 3,8 millioner kroner. Coronakrisen har dog udskudt flere af disse projekter.

- Vores kultursamarbejde og støtten til dansk-tyske projekter har en stor betydning for vores region. Kulturaktører fra begge sider af grænsen har til trods for pandemien fantastiske ideer til projekter, hvor borgerne bringes sammen i interessefællesskaber, og netværk opbygges. De nye bevilgede projekter er borgernære, mangfoldige og inddrager mange aldersgrupper, siger Kjeld Thrane, formand for bevillingsudvalget KursKultur 2.0 i en pressemeddelelse.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce