Annonce
Digeposten

Gode forhold lokker landshold til Skærbækcentret

Gewnnem de seneste ti år er ungdomslandshold i blandt andet håndbold igen og igen vendt tilbage til Skærbækcentret, for at holde træningslejre. Det skyldes de gode forhold, siger centerchef Søren Hansen. Arkivfoto: Lars Detlef

Det giver udfordringer til personalet at have landshold på træningslejre i Skærbækcentret. Men det er også sjovt, siger centerchefen.

Annonce

Skærbæk: Harpiks. Det er noget, man får på fingrene, hvis man arbejder med træ. Det er også et stof, håndboldspillere bevidst bruger på hænderne, for bedre at kunne holde på bolden. Og så giver det ekstra rengøring af gulvet i idrætshaller, når håndboldspillere har været i gang i gang med træningen eller har spillet kamp. Den erfaring har de gjort i Skærbækcentret, hvor fire håndboldlandshold i sidste uge var på træningslejr. De to danske U18 og U20 herrelandshold og de to tilsvarende franske hold.

- Personalet måtte lige møde en time tidligere, for at vaske harpiks af gulvet, fortæller Søren Hansen, centerchef for Skærbækcentret.

- Det er jo ikke første gang, men det er sjovt at have dem. Vi har jo alle faciliteter, men der skal altid ændres på nogle planer undervejs. Det gælder blandt andet køkkenet, hvor der måske skal serveres mad en time tidligere end i planen, og så spiser elitesportsudøvere noget helt andet, end for eksempel til en sølvbryllupsfest. Det er meget mere pasta og grøntsager, fortæller Søren Hansen.

Vi bruger opholdet her til at forberede os til EM i Kroatien. Alt er OK, her er gode forhold og venlige mennesker.

Patrick Passemard, fransk U18-landsholdstræner
Der kan lige presses 400 tilskuere ind, når der spilles landskampe i Skærbækcentret, og det var der næsten også, da Danmarks U18 og U20 landshold mødte Frankrig forrige weekend. Foto: Lars Detlef
Annonce

Fransk ros

At forholdene er i orden i Skærbækcentret bekræfter den franske U18-landstræner Patrick Passemard.

- Vi bruger opholdet her til at forberede os til EM i Kroatien. Alt er OK, her er gode forhold og venlige mennesker, siger han i et facebook-opslag, som det franske U18-landshold har lagt på Skærbækcentrets facebook-side.

Dansk Håndbold Forbund, DHF, stiller en guide til rådighed for hvert af de franske landshold under deres ophold i Danmark, og kommunikationen mellem de franske hold og Skærbækcentrets personale går gennem guiderne, da de franske spillere og trænere ikke er taler dansk.

Annonce

Prominente besøg

Under de fire landsholds ophold i Skærbæk spillede holdene to landskampe mod hinanden. Først i Ribe, og sidste lørdag i Skærbækcentret. Næsten 400 tilskuere så de to kampe. Her fik Skærbækcentret hjælp af den lokale håndboldklub, som stillede frivillige hjælpere til rådighed under kampene, og som tak fik hele entréindtægten, siger Søren Hansen.

- Der kommer også mange trænere på besøg til kampene, og vi havde flere prominente trænere på besøg. Det er også med til at gøre Skærbækcentret kendt, for så kender de forholdene her, siger Søren Hansen, der dog ikke røber, hvilke prominente trænernavne der besøgte Skærbæk.

Søren Hansen glæder sig også over, at Skærbækcentret huser træningslejre for de kommende års håndboldstjerner.

- Flere af dem, der nu spiller på landsholdene, også det franske, har vi tidligere haft på træningslejr her, slutter Søren Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce