Annonce
Digeposten

Gry har kastet sig ud i nye udfordringer i Peru

Gry Jefsen besluttede, at hun ville kaste sig ud i noget nyt og ukendt med sit sabbatår. Derfor er turen gået til Sydamerika, hvor hun begyndte i El Salvador og nu er i Peru. Foto: Privatfoto

Enden på gymnasietiden kan være forbundet med en del store overvejelser. Skal man vælge et sabbatår - og hvor skal turen i så fald gå hen? Gry Jefsen fra Skærbæk valgte at tage et stort spring, og arbejder i øjeblikket frivilligt på en skole i Peru.

Annonce

Skærbæk/Pachacamac: 20-årige Gry Jefsen fra Skærbæk valgte at tage en noget alternativ vej med sit sabbatår. Det hele begyndte en dag midt i 2.g på gymnasiet. Her kiggede Gry på mulighederne for at tage ud at rejse på det kommende sabbatår, og Sydamerika dukkede op som en mulig idé, fortæller hun:

- Jeg faldt tilfældigvis over Peru, og efter at have set billeder af den smukke natur og farverige kultur, var jeg solgt. På daværende tidspunkt kendte jeg ikke andre som havde været i Sydamerika, så tanken om at se noget, der for mig var ukendt, vakte min nysgerrighed. Siden da har det været en drøm at komme afsted, fortæller hun.

Skolegården på Quebrada Verde, hvor Gry Jefsen underviser i engelsk i de kommende to måneder. Foto: Gry Jefsen
Annonce

Drømmen gik i opfyldelse

Nu gik drømmen i opfyldelse - i de kommende to måneder er Gry Jefsen i Pachacamac, der ligger cirka 36 kilometer fra Perus hovedstad, Lima. I den kommende tid arbejder Gry Jefsen frivilligt på den lokale skole, Quebrada Verde:

- Jeg bor hos en lokal familie og laver frivilligt arbejde på en lokal skole i de næste to måneder. På skolen underviser jeg peruvianske børn og unge i engelsk, og hjælper til hvor der er brug for det. Jeg er afsted med Global Contact, der er en del af Mellemfolkeligt Samvirke, som sender unge ud for at lave frivilligt arbejde - selvfølgelig mod betaling, forklarer hun.

Inden turen gik til Peru begyndte Gry Jefsen sin tur med at være i El Salvador i en måned på en spansk højskole. Her fulgtes hun med 12 andre danske unge, der også har taget springet til Sydamerika - med det formål at blive stærkere i spansk, men også for at få den latinamerikanske kultur på plads. Og med kombinationen af rejselyst og frivilligt arbejde mener Gry Jefsen da også, at hun har fået de bedst mulige betingelser for at lære Sydamerika bedre at kende:

- Jeg kendte i forvejen nogle andre, der også har lavet frivilligt arbejde i udlandet, og de har alle været rigtig glade for det. Det var de især, fordi man netop kommer ind under huden på en anden kultur. Så jeg tog afsted - og indtil nu er rejsen det bedste valg, jeg nogensinde har truffet.

Udsigten ud over Pachacamac. Foto: Gry Jefsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce