Annonce
Digeposten

Højskole søger personer til nyt havelaug

Forstander på Løgumkloster Højskole, Ursula Dieterich-Pedersen, står i det, der på sigt skal være del af den nye middelalderhave. Arkivfoto: Andre Thorup
På Løgumkloster Højskole skal man i de kommende år anlægge en helt ny middelalderhave, og i forbindelse med den kan man nu komme med i et nyt havelaug.
Annonce

Løgumkloster: Efteråret er godt i gang, og det betyder også, at det mange steder er tid til plantning af nye træer og stauder. Det er det også på Løgumkloster Højskole, og her er det hele lige en tand mere spændende i år.

I området ved højskolen skal der nemlig anlægges en helt ny middelalderhave, hvor der vil være fokus på planternes samspil med hinanden og det selvforsynende koncept.

Den nye have har blandt andet fået mere end 800.000 kroner af Nordea Fonden, og nu skal arbejdet så i gang for alvor.

I forbindelse med det hele har Løgumkloster Højskole valgt at oprette et helt nyt havelaug, og det søger man nu personer til.

- Vi har med vores elever frem til jul forskellige fag, der handler om planlægning af haven og hvordan man gør i praktisk. Men vi vil meget gerne også inddrage lokale. Både fordi de kan følge tilblivelsen og væksten over flere år, og fordi de har kendskab til lige vores jord- og vejrforhold her i Løgumkloster. Vi har dygtige konsulenter ind over, men der er rigtig meget vil kan lære især af den ældre generation, siger forstander Ursula Dieterich-Pedersen.

Annonce

Jord under neglene

De frivillige i det nye havelaug på Løgumkloster Højskole skal være nogle, der er glade for at arbejde i haven og få jord under neglene.


Vi skal i gang med er at plante en spiselig perma-skovhave, som både skal give plads til naturen, insekterne og fuglene.

Elise Hvelplund Brink, Naturvejleder og underviser.


Til gengæld får de viden indenfor havebrug og selvforsyning af nogle af landets førende eksperter på området. Og at projektet får hjælp af nogle af landets mest kompetente folk er ikke tilfældigt.

Det er nemlig en helt særlig middelalderhave, der er tiltænkt at skulle skyde op.

-Vi skal i gang med er at plante en spiselig perma-skovhave, som både skal give plads til naturen, insekterne og fuglene og samtidigt skal vi kunne høste råvarer fra haven året rundt med gamle frugtsorter, bærbuske, grøntsager og spiselige bunddækkeplanter, fortæller Elise Hvelplund Brink, der er ansat som naturvejleder på projektet, og som underviser på højskolen.

Annonce

Ekspert på besøg

Den første ekspert der den 22. oktober gæster skolen til foredrag og havevandring er Birgit Rothmann, der har flere års erfaring med design af skovhaver og skrevet bogen ”Den spiselige permahave – med naturen som læremester”.

Hun vil give en introduktion til principper og etik for permakultur, og hvordan man kommer i gang med skovhaven. Men haven skal være mere end spiselig og klimavenlig. Birgit Rothmann vil derfor også give et indblik i, hvordan haven kan være med til at styrke mental sundhed.

Efter foredraget vil der være den første havevandring, hvor man får blik for, hvordan designet startes op.

Højskolen er efter arrangementet vært til en frokost mellem kl. 12 og 13, og har gæsterne lyst, kan de påbegynde det praktiske arbejde sammen med eleverne allerede om eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce