Annonce
Digeposten

I Løgumkloster spiller de fodbold for hjertet

I Løgumkloster fløjtes der hver torsdag op til fodbold for hjertet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Selvom man har problemer med hjertekarsygdomme, behøver det ikke at være nogen begrænsning i forhold til at dyrke sport. Det er et nyt fodboldhold i Løgumkloster et perfekt bevis på.
Annonce

Løgumkloster: Når ugekalenderen lander på torsdag, skal fodboldstøvlerne ned fra hylden i Løgumkloster. Her er et helt nyt hold startet op, men det er ikke et hvilket som helst fodboldhold.

Spillerne på det nye hold er nemlig ganske særlige. De har nemlig overvundet noget af en barriere for overhovedet at dukke op.

Konceptet i Løgumkloster er Fodbold for hjertet, og det er et godt bevis på, at man sagtens kan spille fodbold, selvom helbredet driller.

- Fodbold for hjertet er et tilbud om motion til danskere, der kæmper med hjertekarsygdomme. Det er et samarbejde mellem DBU, Hjerteforeningen, Tønder Kommune og Løgum IF, siger Christoffer Nielsen, der er træner for Fodbold for hjertet i Løgumkloster.

Annonce

Aldrig for sent

Fodbold for hjertet er som koncept at finde flere steder i landet. At det nu også er i Løgumkloster er et resultat af, at DBU kontaktede den lokale formand i Løgum IF.


Spiller de fodbold i bare en time, er det en gevinst for så mange dele af kroppen, at det ville være svært at træne tilsvarende i et fitnesscenter.

Christoffer Nielsen, træner Fodbold for hjertet


Herfra blev Christoffer Nielsen spurgt, om han ville være træner for holdet, og efter et møde med DBU var han sikker på, at konceptet lige var noget for ham.

- Jeg tror virkelig, at mere bevægelse kan være en kæmpe gevinst på det her område. Det er rigtig meget videnskabeligt belæg for, at det at være aktiv forbedrer tilstanden for hjertepatienterne og mindsker risikoen for hjertekarsygdomme og andre livsstilssygdomme. Og så er jeg vild med fodbold. Jeg er fysioterapeut hos FC Sydvest og Sportsefterskolen Sine, så det gav så god mening for mig, fortæller han.

Træneren mener også, at signalet om at hjertekarsygdomme ikke behøver at stå i vejen for sportsaktiviteter, er vigtigt.

- Det er det absolut. Det er aldrig for sent at komme i gang, og man ser bare, at sport er rigtig gavnligt. Spiller de fodbold i bare en time, er det en gevinst for så mange dele af kroppen, at det ville være svært at træne tilsvarende i et fitnesscenter, udtaler Christoffer Nielsen.

Annonce

Mentale gevinster

Til den første træning på græsbanerne i Løgumkloster troppede seks personer op, og håbet er, at man med markedsføring kan komme et godt stykke højere op.

Allerede nu kan man dog mærke, at der grundet spillernes baggrund er et helt særligt bånd mellem dem.

- Du kan tydeligt mærke, at det er den samme målgruppe, der dukker op. Det er lidt som når køerne kommer på græs. Der er glæde og liv, og deltagerne får øjnene op for, at de kan langt mere, end de tror, påpeger Christoffer Nielsen.

Og sammenholdet er ifølge træneren vigtigere end man tror.

- Der er alle de fysiske ting, men psykisk giver det jo også bare så meget livskvalitet. Man er flere om noget, og det bliver et fast holdepunkt for spillerne, lyder det.

Annonce

Svær barriere

En del vil nok stille sig selv spørgsmålet, om det nu er klogt at spille fodbold, når man går rundt og har bøvl med hjertet.

Det spørgsmål anerkender træner Christoffer Nielsen også, men han understreger, at man kan være helt rolig.

- I princippet er der ikke noget, man ikke kan. Kroppen skal nok fortælle, når man skal til at tage den med ro, og det vil den altid gøre inden, der er en egentlig risiko, understreger han.

Det er dog helt forståeligt, at mange kommende spillere på holdet måske lige skal overvinde sig selv, inden fodboldstøvlerne hentes ned fra hylden.

- Det er en svær barriere, man skal over. De har jo været begrænset, og de vil også føle sig begrænset i starten. Men kroppen vil hele tiden tilvænne sig, og man skal bare lytte efter signalerne fra den, slutter Christoffer Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Kan alle problemer løses med apps?

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Annonce