Annonce
Digeposten

Indsamlere søges til utraditionel indsamling: Vær ikke bange for corona

Red Barnet samler ind uden at tage imod kontanter. I stedet skal alt foregår gennem MobilePay. Foto: Red Barnet Presse
Når Red Barnet den 6. september samler ind i Skærbæk og på Rømø, bliver det en noget anderledes men stadig vital omgang.
Annonce

SKÆRBÆK/RØMØ: Hvem står ved din dør, når det banker på? Ofte er der tale om indsamlere, der samler ind til forskellige formål, men i år er ikke alt, som det plejer.

Indsamlingerne er nemlig ofte forbundet med tæt kontakt og kontanter, som andre har rørt ved, og den slags harmonerer ikke ligefrem med den nuværende situation.

Alligevel går indsamlerne fra Red Barnet på gaden den 6. september i Skærbæk og på Rømø, og her tages der højde for den nye virkelighed.

- Indsamlingen bliver kontantløs i år, så man ikke behøver at være bange for corona. Man går simpelthen rundt med et skilt med nummer til MobilePay og en QR-kode. Det giver god mening, så vi kan passe på hinanden, siger Camilla Kruse Hansen, der er indsamlingsleder for Red Barnet Rømø og Skærbæk.

Annonce

Mangler hjælp

Desværre for Red Barnet mangler der stadig en del indsamlere i Skærbæk og på Rømø. Ifølge Camilla Kruse Hansen skyldes det formentlig, at folk er nervøse.


Der er rigtig meget fokus på corona, men de andre problemer er der stadig.

Camilla Kruse Hansen, Indsamlingsleder Red Barnet Skærbæk og Rømø


Op til indsamlingen kommer der dog ofte lidt mere gang i tingene, og håbet hos indsamlingslederen er, at det også vil ske i år.

- Vi har nærmest alle ruter ledige stadig. Man kan vælge sin egen rute online, så man kan gå både der hvor man bor eller et andet sted, hvis man ikke ønsker at møde dem, man kender, fortæller hun.

Hun håber på, at det lykkedes at samle flere indsamlere før den 6. - for Red Barnets formål er måske vigtigere end nogensinde i år.

- Lige nu er der rigtig mange børn, der har det svært i sult og krig. Der er rigtig meget fokus på corona, men de andre problemer er der stadig, understreger Camilla Kruse Hansen.

Camilla Kruse Hansen har været indsamlingsleder for Skærbæk og Rømø siden 2013. Hun er tilflytter til Skærbæk fra København, efter at hun i hovedstaden også arbejdede aktivt som indsamlingsleder.

Og for hende giver det perfekt mening at køre videre.

- Jeg synes, at det er et ekstremt vigtigt formål. Det kræver ikke så meget af os, der har ressourcerne til at hjælpe, men en lille hjælp gør bare en kæmpe forskel, slutter hun.

Sådan kan du samle ind

Hvis man ønsker at deltage til Red Barnes indsamling den 6. september som indsamler, kan man melde sig til på Red Barnets hjemmeside, hvor man selv kan vælge sin foretrukne rute.

I Skærbæk og på Rømø kan man også melde sig ved at ringe til Camilla Kruse Hansen på telefon 93 95 43 95.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce