Annonce
Digeposten

Influenza-vaccine bør kun gives til udsatte personer

Der er stor efterspørgsel efter influenza-vaccine her i 2020. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Sygdom: Efteråret er godt i gang, og det betyder også, at risikoen for at få influenza er stigende. Det kan være noget rigtig skidt sideløbende med corona, da det kan være med til at presse sundhedssystemet.

Derfor var meldingen forleden, at alle danskere opfordres til at få en influenza-vaccine her i 2020. Nu har piben så fået en anden lyd.

Meldingen har nemlig givet så stor efterspørgsel, at myndighederne nu frygter, at der ikke er vacciner nok. Derfor skal sundhedsvæsnet være omhyggelige med, hvem der får vaccinen, mener Sundhedsstyrelsen nu.

- I år oplever vi ekstra stor interesse for at blive vaccineret mod influenza. Det er jo rigtig godt, for vi vil gerne forebygge alvorlig influenzasygdom. Den store interesse for vaccination betyder dog også, at vi er opmærksomme på, at vaccinerne bliver brugt til dem, som vaccinerne er indkøbt til, nemlig dem der er i risiko for alvorlige sygdomsforløb eller deres sundheds- og plejepersonale. Ellers kan vi ende i en situation, hvor der ikke er vacciner nok til dem som de er vigtigst for, siger Marlene Øhrberg Krag, centerchef i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Digeposten

Klumme: Kirkegaard og Klippekrabber

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Annonce