Annonce
Digeposten

Iværksætterhus slår dørene op i Højer

Grøbleriet er - udover at være Tøndermarsk Initiativets nye centrum - også udstillingsvindue for en lang række lokale kunstnere. En del af destinationsudviklingen ligger nemlig i at styrke iværksættere indenfor kunst- og kunsthåndværk, overnatningsmuligheder, fødevarer og så videre. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et funklende nyt samlingspunkt for udviklingen af Tøndermarsken som rejsemål står klart i Højer. Arbejdshandskerne er på, og nu skal der skabes nye samarbejder blandt lokale iværksættere og virksomheder.
Annonce

HØJER: Et væld af projekter skyder frem i Højer og omegn i øjeblikket, og den første bygning er nu indviet. Det er Grøbleriet, der i Storegade i Højer nu skal fungere som samlingspunkt for rigtig mange ting under Tøndermarsk Initiativet. Foruden at være hovedkontoret for Initiativets arbejde, så er Grøbleriet først og fremmest et destinationsudviklingscenter.

Som center skal det samle lokale iværksættere og kunstnere under samme tag og lægge op til nye samarbejder, der i sin helhed har ét sigte: At styrke Tøndermarsken som rejsemål. Den styrkelse skal være en medvirkende faktor i at fortsætte udviklingen den dag Tøndermarsk Initiativet som projekt når sit endemål, siger borgmester Henrik Frandsen:

- Det er jo en milepæl for projektet, at vi nu får det her hus til at samle det hele. Det vil samle masser af spændende mennesker på tværs af fag. For mig er det vigtigste dog, at vi bruger det til at skabe noget levedygtigt, som også fortsætter den dag Tøndermarsk Initiativet som projekt står færdigt.

Annonce

Ud i virkeligheden

Opgaven med at få de mange tanker og ideer i Grøbleriet omsat til vækst, ligger hos destinationsudvikler Julie Bjerre Hermansen. Hun har allerede sat fuld gang i de erhvervsnetværk af lokale iværksættere, som blandt andet får deres nye samlingssted i huset. At Grøbleriet nu står klart er for alvor startskuddet, mener hun:

- Det er mega fedt at se det hele stå færdigt. Der har været en kæmpe opbakning til projektet hele vejen. Nu skal vi have tingene i gang - for der er allerede mange aktiviteter oppe, men der kommer flere til. Jeg har det store håb for stedet, at huset ikke bare kan sikre udvikling, men at det også kan skabe nye samarbejder på tværs af brancher og dermed nye aktiviteter for alle, som besøger området, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Annonce