Annonce
Digeposten

Jørgen Popp Petersen trækker sig fra formandspost: Vil have mere tid til valgkampen

Jørgen Popp Petersen vælger ved LHN's generalforsamling den 22. marts at nedlægge sit mandat som formand. Han havde ellers et år tilbage af sin valgperiode. Her ses han til Fællesdyrskuet i Aabenraa. Foto: LHN.
Jørgen Popp Petersen har efter tyve år på posten valgt at trække sig som formand for LHN. Det skyldes blandt andet det kommende kommunalvalg.

Tønder: I tyve år har kommunalbestyrelsesmedlem Jørgen Popp Petersen (Slesvigsk Parti) været formand for LHN, en rådgivningsvirksomhed, der især beskæftiger sig med landbruget. Men på den kommende generalforsamling, der finder sted den 22. marts, nedlægger han sit mandat.

Årsagen er mangel på tid.

- Jeg er involveret i en hel del ting ikke mindst også mit eget landbrug herhjemme. Nu har vi en kommunalvalgkamp, der står lige for døren. Der kommer også en hel masse landbrugspolitiske udspil i løbet af året. Det er der ingen, der kan være tjent med, at der er nogle ting, som jeg ikke kan passe ordentligt, siger Jørgen Popp Petersen, der tilføjer at han er tryg ved at forlade bestyrelsen på dette tidspunkt, da andre kræfter er klar til at tage over.

Annonce

Selvom han tidligere har balanceret formandsposten og valgkamp, så har det ikke altid været lige nemt at få enderne til at mødes.

- Jeg vil heller ikke påstå, at jeg altid selv har været tilfreds med at kunne slå til over det hele. Tidsfaktoren er et problem. Jeg har været 25 år i bestyrelsen, det har jeg det rimelig godt med. Sidste gang der var valg, der havde jeg nogle store overvejelser, og vi diskuterede det i bestyrelsen, og jeg valgte så at tage en periode mere, siger han.

Kan man tolke det sådan, at du har brug for mere tid denne gang, fordi du stiler efter at gå efter borgmesterposten i Tønder?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Men man kan godt sige, at hvis jeg skal se rent lokalpolitisk på det, der tabte vi stemmer sidste gang. Ikke mindst derfor bliver vi nødt til at gøre en ekstra indsats på den front. Det med bare at køre på rutinen, det er farligt. Rutine hjælper rigtigt meget, men man skal ikke forlade sig på den og tænke ”det går nok”.

En af de sager, som Jørgen Popp Petersen især vil huske fra sin tid som formand, er Randzoneloven. Her ses han i en tilplantet randzone Grundlovsdag i 2013. Foto: LHN.

Randzoneballaden

Jørgen Popp Petersen blev valgt ind som medlem af LHN's svinebrugsudvalg tilbage i 1995. Efterfølgende har han været formand for regnskabsudvalget, inden han i 2001 satte sig på formandsposten.

- Det er klart, at med den forholdsvis lange årrække i foreningen, har det givet rigtig meget netværk, kendskab og positive oplevelser, siger Jørgen Popp Petersen.

Hvis han skal kigge tilbage på sine mange år i bestyrelsen, vil især en sag poppe frem. For i 2012 kom der en ny lov om randzoner, der forhindrede landmænd i at bearbejde jorden i zonen. En lov Jørgen Popp Petersen selv valgte at trodse ved at pløje sin mark i zonen i protest.


Rent landbrugspolitisk må man sige, at perioden om randzonen var rigtigt spændende, og det endte med et godt resultat. Det var bestemt ikke ukontroversielt heller ikke internt i landbruget.

Jørgen Popp Petersen.


- Rent landbrugspolitisk må man sige, at perioden om randzonen var rigtigt spændende, og det endte med et godt resultat. Det var bestemt ikke ukontroversielt heller ikke internt i landbruget, siger Jørgen Popp Petersen.

Den omdiskuterede lov blev afskaffet igen i 2016, og tiltalen mod Jørgen Popp Petersen og andre landmænd, der havde brudt loven, blev opgivet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce