Annonce
Digeposten

Jagten på det grønne bord

En af dagens større målinger krævede begge hænder på vægten. Dette trofæ havde Viggo Christiansen med på vegne af sin svoger Svend - men svogeren var lovligt undskyldt, for han var selv på jagt, og var der således ikke selv til at modtage bedømmelsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ét er at skyde et flot trofæ til samlingen - men hvor godt er trofæet egentligt? Det fik en flok lokale jægere svar på i Bredebro, hvor en professionel trofæmåler gav sin dom.
Annonce
Annonce

Et godt år

Viggo Christiansen fra Rødekro var en af de besøgende. Han fik en fornuftig høst med seks medaljer på sine seks trofæer og kunne konstatere, at 2019 blev et ret fornuftigt jagt-år:

- Jeg havde seks råbukke med i dag, og fik seks medaljer, så det var rigtig godt. De er skudt i Polen, for vi er en gruppe, der tager dertil hvert år for at gå på jagt. Efterhånden er vi ved at have gjort det 16 gange, så det er vist en tradition. Jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så godt, at jeg ville få seks råbukke på turen, så det var bestemt en succes.

Samtidigt havde Viggo Christiansen også et af dagens større trofæer med i form af en dansk hjort - men den var med på vegne af svogeren Svend Christensen.

- Hjorten fik 194 point og en sølvmedalje, men det er ikke min - det er min svogers.

Til gengæld var Svend Christensen lovligt undskyldt, tilføjer Viggo Christiansen - Svend var nemlig på jagt.

Indehaver Henning Klindt fra Klindt Jagt og Outdoor i Bredebro fik masser af besøgende til målingerne. Her viser han et trofæ frem, som er skudt af Allan Nielsen fra Løgumkloster. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

BREDEBRO: Små og store gevirer er i fokus, hvor end Sten Breith fra Horsens tager hen med Trofæmåling.dk. Breith har lang erfaring som professionel trofæmåler, og derfor var han inviteret til Bredebro af Klindt Jagt og Outdoor for at kaste sin dom over de lokale jægeres trofæer. Trofæer, der er nedlagt både i ind- og udland, forklarer Henning Klindt, ejer af Klindt Jagt og Outdoor:

- Det er typisk råbukke, kronhjorte og dåhjorte, vi ser til målingen her i dag, men det er åbent for alle. Der kommer en del trofæer, som er nedlagt i udlandet også, forklarer han.

Arbejdet ved det grønne målebord går helt i detaljen, forklarer han:

- Der gives point for forskellige elementer på trofæet. Man måler selvfølgelig længde, vægt og volumen, men det er meget afgørende, hvordan et gevir fremstår. Har dyret for eksempel været i mange slagsmål, så viser det sig med slidte sprosser på geviret. Det giver færre point, end hvis dyret ikke har kæmpet, og de derfor stadig er pæne.

Sten Breith har fokus på alle detaljerne, når han skal give sin bedømmelse. Pointene gives ud fra en lang række kriterier, og kan omsættes til guld-, sølv- eller bronzemedaljer, alt efter hvor flot trofæet er. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Annonce